[uppsalapendeln] Re: Ang. SV: Nya TiM-korten

 • From: Fredrick Beste <Fredrick.Beste@xxxxxxxxxxxx>
 • To: ap@xxxxxxxxxxxxxxx
 • Date: Wed, 09 Nov 2005 13:16:42 +0100

Gör det! konsumentverket har ju varit på vår sida även tidigare, det var ju deras påtryckningar som tvingade SJ att införa resTIDsgarantin.

/F


ap@xxxxxxxxxxxxxxx wrote:


Jag mejlade SJ om detta i söndags kväll och enligt deras hemsida ska jag ha ett svar inom tre arbetsdagar. Jag fick till och med ett ärendenummer som jag noga sparat. Vi är alltså inne på dag tre nu så har jag inte fått nåt svar i morrn så är det dags att kontakta dom.
Kan man inte göra detta till en konsumentfråga och låta Konsumentombudsmannen titta på det? Reglerna för det nya kortet är minst sagt knepiga och jag undrar om man verkligen får göra så? Alltså bötfälla någon för något man redan betalt för?
Ja, det nya kortet tycks bara gälla för den som pendlar SJ-sträckan. För den som har kombinerat kort med SL till exempel tycks pappersremsan finnas kvar.
Det var verkligen skönt att slinka ombord utan att behöva komma överens med TiM-automaten först så det är minst sagt j-igt irriterande att behöva göra det nu. Samma pris, sämre villkor.
Som sagt, man skulle kunna låta Konsumentombudsmannen titta på det hela.
Eller mejla Sverker Olofsson ...

?iso-8859-1?Q?Bergström@xxxxxxxxxxxxx; _Olle?= <Olle.Bergstrom@xxxxxxx> Sänt av: uppsalapendeln-bounce@xxxxxxxxxxxxx

2005-11-09 11:19

    
Till
    <uppsalapendeln@xxxxxxxxxxxxx>
Kopia
    
Ärende
    [uppsalapendeln] SV: Nya TiM-korten

Jag har också reagerat över det där. Har tidigare alltid bara köpt papperslappen för att behöva slippa tänka på att dra kortet mot kortläsaren. Jag blev nekad att köpa papperslappen förra gången (för precis en månad sen) och blev hänvisad till plastkortet med motiveringen att man har tagit bort den möjligheten för sträckan, och att alla SJ biljetter i framtiden skall laddas i plastkort. SJ räknar väl med att spara in en hel del försäljningspersonal på det viset. Jag misstänker också att de räknar med en del merförsäljning för de personer som tvingas köpa en enkelbiljett på tåget när man glömt dra kortet, något som jag knappast tror att de skulle erkänna. Hur som helst var jag orolig att jag skulle glömma bort att dra kortet innan jag kliver på tåget, och det har jag mycket riktigt gjort flera gånger. Dock har jag hittills alltid kommit på det innan tåget har gått och rusat ut och hunnit registrera resan innan tåget har gått.

Det som irriterar mig mest i sammanhanget är att jag har ställt frågan till SJs kundtjänst för att höra hur de tänkte när de tog bort möjligheten för kunderna att köpa papperslappen. Vilka ekonomiska beräkningar grundar de sitt beslut på. Har de hört sig för med resenärarna för att höra vad deras önskan är. Jag ställde frågan för en månad sedan men fick aldrig ngt svar. Efter tio dagar skickade jag en påminnelse för att höra hur det gick med min fråga. Då fick jag svar den 19/10 att de inte kunde hitta någon fråga som handlar om pendlarkort. De bad mig ställa frågan igen vilket jag gjorde. Sedan dess har jag inte hört något mer från dem. I måndags, 7/11, skickade jag en påminnelse för att höra hur det går med mitt ärende. Normal svarstid för kundserviceärenden brukar vara tre dagar (nu tänker jag på andra företag), men det gäller tydligen inte för SJ. Det här gör mig ganska upprörd (men samtidigt väldigt resignerad). Inte nog med att de försämrar servicen för kunderna, de har
inte styrka nog att stå upp för deras beslut inför sina kunder. Jag förstår ju mycket väl varför de vill få över fler resenärer till "biljettlöst"-resande. Det betyder dock inte att jag som kund gillar förändringen. Därför vill jag veta hur de tänker och samtidigt göra dem uppmärksamma på att det finns kunder som inte gillar förändringen. På det viset kanske de lyssnar på kunderna och låter mig köpa papperslappen igen (som produkt finns den ju kvar för de som köper kombinationsbiljett med SL, tex). Nu väljer de dock att inte låtsas om problemet utan man väljer att tiga ihjäl det. Vad sjutton skall man göra när de duckar för problematiken på det här viset? Har någon annan erfarenhet av SJs kundservice. Är det här normala svarstider för dem (inget garanterat svar inom fem veckor)?


Olle Bergström

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: uppsalapendeln-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:uppsalapendeln-bounce@xxxxxxxxxxxxx] För ap@xxxxxxxxxxxxxxx
Skickat: den 8 november 2005 20:26
Till: uppsalapendeln@xxxxxxxxxxxxx
Ämne: [uppsalapendeln] Nya TiM-kortenNågon som vet orsaken till de nya pendelkorten?
Jag skulle köpa ett nytt månadskort för sträckan Uppsala-Stockholm häromdan
och fick veta att papperskvittona är borta. I stället är det nu plastkort
som gäller, kort som måste registreras i TiM-automaten före ombordstigning.
Registrerar man inte sitt kort åker man på att betala en ny resa - trots
att man betalt för ett månadskort med obegränsat antal resor.
Jag fattar ingenting. Vaf ... men ... men jag har ju betalt för ett
månadskort, varför måste jag då registrera varje resa och hur i hela
världen kommer det sig att jag får böta om jag inte gör det?
Nån annan som också förundras över detta? Nån som vet vad logiken är?
Nån mer som fattar noll eller är det bara jag som missat nån supersmart
poäng?


/Agneta********************************
Du har fått det här brevet eftersom du är med på uppsalapendels e-postlista.
Om du vill avsluta din medverkan, skicka ett tomt e-postmeddelande till
uppsalapendeln-request@xxxxxxxxxxxxx
med ämnet
unsubscribe


Vid eventuella frågor, kontakta
uppsalapendel@xxxxxxxxxxx
********************************


********************************
Du har fått det här brevet eftersom du är med på uppsalapendels e-postlista.
Om du vill avsluta din medverkan, skicka ett tomt e-postmeddelande till
uppsalapendeln-request@xxxxxxxxxxxxx
med ämnet
unsubscribe


Vid eventuella frågor, kontakta
uppsalapendel@xxxxxxxxxxx
********************************


Other related posts: