[eihgreek] Re: Rules summary

  • From: Makis Xiroyannis <makis.xiroyannis@xxxxxxxxx>
  • To: eihgreek@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 18 Mar 2020 15:36:37 +0200

το withdraw ειναι μέρος του combat, επομένως και αυτό ειναι μάχη. Οπως το
είπες βασικά έγινε "initiate" απλά δεν τελείωσε

το τρίτο σημείο εγώ δεν το βρίσκω counterintuitive από την στιγμή που δεν
είναι επεξήγηση του συγκεκριμένου κανόνα (trivials) αλλά κάτι άλλο, κάπου
αλλού

Αποψή μου βέβαια και τα δύο

On Wed, Mar 18, 2020 at 3:17 PM Yannis Sykamias <ysykamias@xxxxxxxxxxx>
wrote:

Μάκη, εκτός της παράδοσης υπάρχει και το withdraw, σε αυτή την περίπτωση
έχει γίνει initiate μάχη;

Στο τρίτο σημείο είναι λίγο counterintuitive αυτό που γράφεις αφού το
ειδικό είναι αυτό που προσδιορίζει τις «εξαιρέσεις» του γενικού.


------------------------------
*From:* eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx <eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx> on
behalf of Makis Xiroyannis <makis.xiroyannis@xxxxxxxxx>
*Sent:* Wednesday, March 18, 2020 14:47
*To:* eihgreek@xxxxxxxxxxxxx
*Subject:* [eihgreek] Re: Rules summary

 Kαταρχήν Λαέρτη εξαιρετική δουλειά, ευχαριστούμε! Καταφέραμε μετά από
τόσο καιρό να έχουμε περίληψη κανόνων, must count for something :)

Δεύτερο, το ότι έγινε initiate μάχη, αλλά ο αντίπαλος στρατός επέλεξε να
παραδοθεί, δεν θεωρώ ότι πρέπει να μετράει σαν Non-battle, πήραν θέσεις
μάχεις, ξεκαθάρισαν αιχμαλώτους, δεν είχαν το νου τους να κάνουν reinforce
αλλού. Μην αφήσουμε την πιθανότητα παράδοσης να κάνει "τρύπα" στον γενικό
κανόνα.

Στο τρίτο, ο γενικός κανόνας του trivial θεωρώ ότι υπερισχύει του κανόνα
της πόλης που ειναι πολύ ειδικός.

On Wed, Mar 18, 2020 at 2:15 PM Laertes Papaspyrou <
dmarc-noreply@xxxxxxxxxxxxx> wrote:

1) βλέπω δυο επιλογές.

α) όλα καθορίζονται με βάση του αν η μαχη είναι/θα ήταν trivial ή όχι.
Επομένως μάχη/παράδοση/υποχώρηση έχουν τον ίδιο κανόνα. Και θα μου πεις που
το ξέρουμε αν είναι τρίβιαλ στην υποχώρηση/παράδοση? Έχει το δικαίωμα
οποιος θέλει να ρωτήσει πριν την μάχη αν η εν δυνάμει μάχη θα είναι
τρίβιαλ.

β) Η άλλη επιλογή είναι στις μάχες που έχει επιλεχθεί το τσιτ το engage
έχει γίνει, άρα εκεί εφαρμόζεται σίγουρα το (α) που περιγράφω πιο πάνω. Θα
μπορούσαμε να κάνουμε μια διάκριση στην παράδοση ότι ανεξαρτήτως του αν η
μάχη θα ήταν τριβιαλ ή όχι να μπορεί και πάλι να ενισχύσει μια και δεν
ξοδεύτηκε καθόλου χρόνος για τακτικές κτλ.

2) Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο κανόνας που καθορίζει πότε δίνονται πόντοι από
trivial ή όχι είναι πιο γενικός. Δεν αναφέρει τίποτα για κόκκινες πόλεις
στις trivial.



On Wednesday, 18 March 2020, 10:55:50 EET, Yannis Sykamias <
ysykamias@xxxxxxxxxxx> wrote:


Στο (1) ναι, η βασική μου υπόθεση αφορά στο αν μπορεί να ενισχύσει και
οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια ενδεχομένως να έχει το ότι το corps έγινε (ή
δεν έγινε) engaged σε μάχη.

Στο (2) δεν βρισκω κάτι που να το διαχωρίζει όποτε ναι, η γνώμη μου είναι
ότι κάνει apply ανεξάρτητου ratio.

------------------------------
*From:* eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx <eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx> on
behalf of Laertes Papaspyrou <dmarc-noreply@xxxxxxxxxxxxx>
*Sent:* Wednesday, March 18, 2020 10:28
*To:* eihgreek@xxxxxxxxxxxxx
*Subject:* [eihgreek] Re: Rules summary

Στο 1) να υποθέσω αναφέρεσαι για το αν μπορεί να ενισχύσει? Τι σε
απασχολεί? Θα βοηθούσε να το συζητήσουμε σε πιο συγκεκριμένη βάση, γιατί
όπως έχουμε δει το να εφαρμόζουμε μια γενική ιδέα σε όλους τους κανόνες που
μπορεί να επηρεάζει δεν βοηθάει.

Οπότε στο 2) θεωρείς ότι ο κανόνας της κόκκινης πόλης υπερισχύει του
κανόνα της trivial?

On Wednesday, 18 March 2020, 10:08:11 EET, Yannis Sykamias <
ysykamias@xxxxxxxxxxx> wrote:


Καλημέρα!

Το (1) δεν έχει να κάνει με pps, το ερώτημα μου εκεί είναι ποτέ ορίσουμε
το engaged σε battle.

Στο (2) καταλαβαίνω ότι άπαξ και γίνει μάχη σε κόκκινη πόλη δεν έχει να
κάνει με ratio 5:1 ή κάποιον άλλο παράγοντα, τα pps ανταλλάσσονται ούτως ή
άλλως.

Στο (3) συμφωνώ.

------------------------------
*From:* eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx <eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx> on
behalf of Laertes Papaspyrou <dmarc-noreply@xxxxxxxxxxxxx>
*Sent:* Wednesday, March 18, 2020 9:33:22 AM
*To:* eihgreek@xxxxxxxxxxxxx <eihgreek@xxxxxxxxxxxxx>
*Subject:* [eihgreek] Re: Rules summary

Καλημέρα

Στο 1) δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το ζητούμενο? Έχεις κάποια συγκεκριμένη
πρακτική απορία ?

Εγώ καταλαβαίνω ότι η παράδοση δίνει πόντους όπως αναφέρει ο κανόνας. Η
υποχώρηση είναι αφού έχει ξεκινήσει η μάχη, αφού έχουμε διαλέξει τσιτ, αλλά
δεν δίνει πόντους.

7.5.1.5 *Surrender *: A defender in battle may surrender all of his
forces prior to a field battle. Ottoman and Spanish forces inside their
home nation may not surrender before combat. Ottoman Feudal factors that
surrender are eliminated instead. *Victory points are calculated as per
7.5.2.10.1.3*

7.5.2.5.2 *Withdrawal *Avoids Battle
If the entire force does withdraw, skip Steps Six through Thirteen and go
directly to Step Fourteen. *There is no political point gain or loss
following a successful withdrawal*


Στο 2) αν καταλαβαίνω το ερώτημα σου εγώ το έχω καταλάβει ως εξής:

α) αναλογία < 5:1 τότε ισχύει όπως το λέει ο κανόνας που έχεις παραθέσει
(7.5.2.10.1.3). Για πόντους χρειάζονται πάνω από δυο ανα πλευρά εκτός αν
είναι σε περιοχή κόκκινης πόλης όπου και 1 vs 1 φτάνει.
β) αναλογία >=5:1 τότε πόντοι δίνονται μόνο αν υπάρχουν πάνω από 5
φακτορς ανα πλευρά, επομένως αυτή η συνθήκη μου φαίνεται αμέσως καπελώνει
τον κανόνα που αναφέρεις.

Π.χ. Στο Κασελ είχαμε 5:1, αρα ήταν τρίβιαλ, ανεξαρτήτως αν ήταν περιοχή
κόκκινης πόλης. Η τρίβιαλ θέλει τουλάχιστον 5 ανα πλευρά άρα δεν δίνει
πόντο μέχρι να ικανοποιηθεί αυτή η συνθήκη. Αν ηταν 5:2 θα είχαμε πόντο
αφου είναι κανονική μάχη. Αν ήταν 10:2 δεν θα είχαμε πόντο, κ.ο.κ.

Στο 3) Οι παραδόσεις δίνουν πόντους όπως και οι μάχες. Το λέει ξεκάθαρα ο
κανόνας της παράδοσης. Επίσης ο κανονας των πόντων που έχεις πιο κάτω
αναφέρει τι γίνεται σε μάχη σε περιοχή κόκκινης πόλης, επομένως δεν έχει
σχέση με το τι γίνεται μέσα στην πόλη (Siege/starvation). Αν πχ η παράδοση
γίνει σε περιοχή χωρίς πόλη τι θα ίσχυε?


On Tuesday, 17 March 2020, 23:13:56 EET, Yannis Sykamias <
ysykamias@xxxxxxxxxxx> wrote:


Ωραία!

Λοιπόν, να προσθέσουμε και κάποια ακόμα ερωτήματα.

1. Όταν ένας στρατός παραδίνεται ή υποχωρεί τότε θεωρείται ότι ο
αντίπαλος έγινε engage σε battle (είτε κερδίζοντας μια παράδοση είτε
προσπαθώντας ανεπιτυχώς να εμπλακεί με έναν στρατό) ή όχι;

Επίσης, όπως είπαμε και στο viber

7.5.2.10.1.3 Political Points for Winning/Losing Field Combats
The victor now gains political points and the loser loses them, recorded
on the POLITICAL STATUS DISPLAY on the STATUS CARD. Half a political point
is gained or lost for each Corps of the defeated side (rounding fractions
up) used during any round of that combat (this includes Corps in
outflanking forces that never arrive, but not reinforcing Corps that do not
arrive) up to a maximum of “+/-3” political points. For this purpose a
single Corps which begins or reinforces a battle with more than 20 factors
in it is treated as two Corps for this purpose. Political points are only
awarded/lost if there are more than two strength points on each side, unless
in areas with a capital (red) city. If forces of more than one Major
Power are present, the commander of the victorious side gains any and all
political points, while each Major Power on the losing side loses political
points based on the number of its Corps present.

2. Ο ορισμός του field combat αναφέρει οτιδήποτε περιλιμβάνει corps,
συνεπώς ανεξάρτητα εαν μάχη γίνεται resolved as trivial (λόγω του 5:1
ratio) θεωρούμε ότι ο κανόνας κάνει apply και σε αυτές τις μάχες;

3. Στην περίπτωση της παράδοσης του αντίπαλου στρατού τότε δεδομένου ότι
δεν προηγήθηκε μάχη, γίνεται κανονικά ανταλλαγή pps και για τις δυο πλευρές
ή θεωρούμε ότι είναι κάτι αντίστοιχο του starvation στο siege και απλά
παίρνει 1pp ο "νικητής" για την κατάκτηση της πόλης;

------------------------------
*From:* eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx <eihgreek-bounce@xxxxxxxxxxxxx> on
behalf of Laertes Papaspyrou <dmarc-noreply@xxxxxxxxxxxxx>
*Sent:* Saturday, March 14, 2020 19:49
*To:* eihgreek@xxxxxxxxxxxxx <eihgreek@xxxxxxxxxxxxx>
*Subject:* [eihgreek] Rules summary

όσο περιμένουμε την Ισπανική Αρμάδα, έφτιαξα την περίληψη των κανόνων.
σας την στέλνω για σχόλια/προσθήκες/διορθώσεις κτλ. ότι έχετε ευχαρίστηση.
Έκανα απλα το συμμάζεμα, δεν έκανα proof reading ή τίποτε άλλο ακόμα.

Μερικά μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα αλλά όχι όταν ξεκινήσαμε. Βασικά
μόνο το summary χρειάζεται να διαβάσετε. Τα rules -1 & rules -2 έχει
λεπτομέρειες για τις συζητήσεις/επιλογές, ή περισσότερες επεξηγήσεις αν
χρειάζεται. Είναι βασικά εκεί που μάζευα όλη την πληροφορία.

Έχουμε σε εκρεμμότητα τα της υποχώρησης.


Other related posts: