RE: Why isn't my script running?

Thanks for the tip, however when I try it, I get:

/home/oraprd/scripts/spi_schema_stats.sh[12]: .: oraenv: not found

#!/bin/ksh
USER=SYSTEM
PASSWORD=test
export ORACLE_SID=SPIPRD
export ORAENV_ASK=NO
. oraenv

sqlplus -s $USER/$PASSWORD <<EOF
set feed off
set head off
set pagesize 0
exec dbms_stats.gather_schema_stats('TEST',ESTIMATE_PERCENT=>30,CASCADE=>TRUE)
exit;
EOF

Eugene Pipko
  Please consider the environment before printing this e-mail.


-----Original Message-----
From: Daniel Fink [mailto:daniel.fink@xxxxxxxxxxxxxx] 
Sent: Wednesday, February 25, 2009 11:25 AM
To: Eugene Pipko
Cc: 'oracle-l@xxxxxxxxxxxxx'
Subject: Re: Why isn't my script running?

You should use . oraenv as Mark suggested. By hard coding the 
ORACLE_HOME, you run the risk of breaking the script when you upgrade 
Oracle and/or move to a new ORACLE_HOME.

If you use oraenv, you have a tremendous amount of flexibility in 
scripting. Maintain your oratab and you don't worry about changing 
ORACLE_HOMEs and the same script can be used for multiple databases 
(pass in the ORACLE_SID as a parameter).

If you aren't going to use oraenv, you can remove the ORAENV_ASK line...

Regards,
Daniel Fink

-- 
Daniel Fink

OptimalDBA.com - Oracle Performance, Diagnosis, Data Recovery and Training

OptimalDBA    http://www.optimaldba.com
Oracle Blog   http://optimaldba.blogspot.com

Lost Data?    http://www.ora600.be/


Eugene Pipko wrote:
> Thank you,
> I exported $ORACLE_HOME and it worked:
>
> #!/bin/ksh
> USER=SYSTEM
> PASSWORD=test
> export ORACLE_HOME=/prod/oraprd/product/9.2.0
> export ORACLE_SID=SPIPRD
> export ORAENV_ASK=NO
>
> $ORACLE_HOME/bin/sqlplus -s $USER/$PASSWORD <<EOF
> set feed off
> set head off
> set pagesize 0
> exec dbms_stats.gather_schema_stats('TEST',ESTIMATE_PERCENT=>30,CASCADE=>TRUE)
> exit;
> EOF
>
> Eugene Pipko
>   Please consider the environment before printing this e-mail.
>
>
> -----Original Message-----
> From: Bobak, Mark [mailto:Mark.Bobak@xxxxxxxxxxxx] 
> Sent: Wednesday, February 25, 2009 10:34 AM
> To: Eugene Pipko; 'Mercadante, Thomas F (LABOR)'
> Cc: 'oracle-l@xxxxxxxxxxxxx'
> Subject: RE: Why isn't my script running?
>
> Well, there you go, sqlplus not found.
>
> That means PATH was not modified to contain $ORACLE_HOME/bin.
>
> Most likely cause is that you didn't run '. oraenv'.
>
> A quick look at your script, and sure enough, you set:
> export ORACLE_SID=SPIPRD
> export ORAENV_ASK=NO
>
> But you neglect to actually call '. oraenv' to setup the correct environment.
>
> Try adding:
> . oraenv
>
> immediately following:
> export ORAENV_ASK=NO
>
> in your script.
>
>
> That ought to do it,
>
> -Mark
>   


��i��0���zX���+��n��{�+i�^

Other related posts: