RE: 11g RAC orapw file issue- RAC nodes not updated

What about the standby databases?  In version 11 we've always had to copy 
orapwd files to standbys.

joe

_______________________________________
Joe Testa, Oracle Certified Professional 
Senior Engineering & Administration Lead
(Work) 614-677-1668
(Cell) 614-312-6715






From:
"CRISLER, JON A (ATTCORP)" <JC1706@xxxxxxx>
To:
<TESTAJ3@xxxxxxxxxxxxxx>
Cc:
<oracle-l@xxxxxxxxxxxxx>, <oracle-l-bounce@xxxxxxxxxxxxx>
Date:
03/17/2011 02:32 PM
Subject:
RE: 11g RAC orapw file issue- RAC nodes not updated
Sent by:
oracle-l-bounce@xxxxxxxxxxxxx



This is not how I remembered how this worked.  On a local cluster, all 
nodes had the orapwd file updated when the sys password was changed.
 
From: TESTAJ3@xxxxxxxxxxxxxx [mailto:TESTAJ3@xxxxxxxxxxxxxx] 
Sent: Thursday, March 17, 2011 2:03 PM
To: CRISLER, JON A (ATTCORP)
Cc: oracle-l@xxxxxxxxxxxxx; oracle-l-bounce@xxxxxxxxxxxxx
Subject: Re: 11g RAC orapw file issue- RAC nodes not updated
 

Yes standard operation.  Don't change sys password unless you want to copy 
the orapwd file to all of the nodes every time you change it. 

joe 

_______________________________________
Joe Testa, Oracle Certified Professional 
Senior Engineering & Administration Lead
(Work) 614-677-1668
(Cell) 614-312-6715





From: 
"CRISLER, JON A (ATTCORP)" <JC1706@xxxxxxx> 
To: 
<oracle-l@xxxxxxxxxxxxx> 
Date: 
03/17/2011 01:42 PM 
Subject: 
11g RAC orapw file issue- RAC nodes not updated 
Sent by: 
oracle-l-bounce@xxxxxxxxxxxxx
 




Has anybody run into this problem before ?  11g R2 Grid home, 11g R1 RDBMS 
home, 5 node RAC cluster with DataGuard to anther RAC cluster.

Default user profile has a pw expiration.  I run "alter user sys 
identified by xxxx" to update pw, same for system.  Local machine is fine 
but the other nodes on the local RAC cluster do not get their "orapwd" 
files updated, so DG starts to misbehave.  Keep in mind, I am aware of 
orapwd problems with remote DG issues, but this is for the local orapwd on 
the local cluster. ??  Each node has its own $ORACLE_HOME.

Is this a bug ? I have never run into this issue before with 10g RAC.
i0zX+?n{+i^ 

Other related posts: