[haiku-bugs] [Haiku] #5822: Boot failure

#5822: Boot failure
-----------------------+----------------------------------------------------
 Reporter:  andreasf   |       Owner:  nobody        
     Type:  bug        |      Status:  new           
 Priority:  normal     |   Milestone:  R1            
Component:  - General  |     Version:  R1/Development
 Keywords:             |   Blockedby:                
 Platform:  x86        |    Blocking:                
-----------------------+----------------------------------------------------
 On my old Gericom Overdoze II XXL MSW notebook (Pentium III, 128 MB RAM,
 ATI Mach64 8 MB) Haiku gets to the splash screen okay but after the rocket
 icon stalls with a black-and-white splash screen four times next to each
 other (r36100, r36339, r36474). Serial output follows:
 {{{
 ati: Interrupt assigned:  yes
 ati: device_open() returning 0x0,  open count: 1
 ati: Enter InitAccelerant()
 ati: Vendor ID: 0x1002,  Device ID: 0x4C42
 ati: Mach64_Init()
 ati: Video Memory size: 8 MB  frameBufferOffset: 0x0  cursorOffset:
 0x7ff000
 ati: Memory type: 5
 add_memory_type_range(1186, 0x0, 0x1000, 0)
 set MTRRs to:
   mtrr:  0: base:        0x0, size:     0x1000, type: 0
   mtrr:  1: base: 0xd9000000, size:  0x1000000, type: 0
   mtrr:  2: base: 0x80000000, size: 0x80000000, type: 1
 remove_memory_type_range(1186, 0x0, 0x1000, 0)
 set MTRRs to:
   mtrr:  0: base: 0xd9000000, size:  0x1000000, type: 0
   mtrr:  1: base: 0x80000000, size: 0x80000000, type: 1
 add_memory_type_range(1187, 0xa0000, 0x60000, 0)
 set MTRRs to:
   mtrr:  0: base:    0xa0000, size:    0x20000, type: 0
   mtrr:  1: base:    0xc0000, size:    0x40000, type: 0
   mtrr:  2: base: 0xd9000000, size:  0x1000000, type: 0
   mtrr:  3: base: 0x80000000, size: 0x80000000, type: 1
 remove_memory_type_range(1187, 0xa0000, 0x60000, 0)
 set MTRRs to:
   mtrr:  0: base: 0xd9000000, size:  0x1000000, type: 0
   mtrr:  1: base: 0x80000000, size: 0x80000000, type: 1
 ati: CreateModeList(); Unable to get EDID info
 ati: Leave InitAccelerant(), result: 0x0
 ati: SetDisplayMode() begin
 ati: ProposeDisplayMode()  1024x768, pixel clock: 65000 kHz, space: 0x8
 ati: Set display mode: 1024x768  virtual size: 1024x768  color depth: 32
 bits/pixel
 ati:    mode timing: 65000  1024 1048 1184 1344  768 771 777 806
 ati:    mode hFreq: 48.4 kHz  vFreq: 60.0 Hz  -hSync -vSync
 ati: SetDisplayMode() done
 }}}
 In QEMU for comparison Haiku boots up fine with such low amounts of RAM. I
 tried removing the ati driver and accelerant from the image. It then
 prints that it has loaded the vesa accelerant and stalls with a black
 screen instead. If I enter the boot menu at all, things get worse.

 Once or twice I got to the blue screen but the cursor was not movable and
 nothing else happened, i.e. no language/keymap selection and no new serial
 output.

-- 
Ticket URL: <http://dev.haiku-os.org/ticket/5822>
Haiku <http://dev.haiku-os.org>
Haiku - the operating system.

Other related posts: