[wdmaudiodev] Re: Why my apo dll is only loads from c:\windows\system32

  • From: Rajendra Sethi <rajendra.sethi11@xxxxxxxxx>
  • To: wdmaudiodev@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 5 Mar 2019 14:19:13 +0530

Hi Matthew,
    Thank you for your suggestion.
    It's getting registered after keeping the DLL in OS Directory i.e, C:\.
It was not working when i tried the registration from user Desktop
directory. And I already changed the  APO CLSIDs  .

On Mon, Mar 4, 2019 at 6:32 PM Matthew van Eerde <
dmarc-noreply@xxxxxxxxxxxxx> wrote:

Every bug report should contain three things – what you did, what you
expected to happen, and what actually happened.



You have two of the three. What actually happened?



Is the audio engine loading the version of the .dll in
C:\windows\system32? Is it trying to load the version of the .dll in the
other location, but failing? If it is failing, what is the error code?



Whenever you make a copy of the sample APO, it is very important to change
the APO CLSID. Otherwise, if your driver ends up on the same system as
someone else’s, your APO CLSIDs will collide, and there is no good possible
outcome. You will need to change the CLSID in both the APO implementation
and in the COM registration in the .inf.


------------------------------
*From:* wdmaudiodev-bounce@xxxxxxxxxxxxx <wdmaudiodev-bounce@xxxxxxxxxxxxx>
on behalf of Rajendra Sethi <rajendra.sethi11@xxxxxxxxx>
*Sent:* Monday, March 4, 2019 4:03:12 AM
*To:* Etienne Dechamps
*Cc:* wdmaudiodev@xxxxxxxxxxxxx
*Subject:* [wdmaudiodev] Re: Why my apo dll is only loads from
c:\windows\system32

Hi Etienne,
   Thanks for the suggestion.
Regards,
Rajendra

On Mon, Mar 4, 2019 at 4:59 PM Etienne Dechamps <etienne@xxxxxxxxxxxx>
wrote:

The Windows Audio Engine service that loads APO DLLs runs under
limited privileges and doesn't have access to large parts of the
filesystem.

To solve this problem, either make sure that service has the necessary
filesystem ACLs to access your APO DLL, or move the DLL to some
location the service has access to.

Pointing the Process Monitor tool to the audiodg.exe process is a good
way to troubleshoot this kind of problem.

On Mon, 4 Mar 2019 at 10:32, Rajendra Sethi <rajendra.sethi11@xxxxxxxxx>
wrote:

Hi All,
   I am trying to load the apo dll which is a copy of windows sample
swapapo project from different location(not c:\windows\system32). But I am
not able to load the dll.
I am registering the DLL using regsvr32 "Location\swapapo.dll".
Any suggestions?

--
Thanks And Regards
 Rajendra Sethi



--
*Thanks And Regards*
* Rajendra Sethi*



-- 
*Thanks And Regards*
* Rajendra Sethi*

Other related posts: