[uppsalapendeln] Re: SV: Nya TiM-korten

  • From: Fredrick Beste <Fredrick.Beste@xxxxxxxxxxxx>
  • To: uppsalapendeln@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 09 Nov 2005 12:55:29 +0100

Men detta gäller väl inte "kombibiljetterna" som fortfarande är pappersremsor med obegränsat antal resor under sina 30 dagars giltighet?
Alltså när man kombinerar med UL, SL, Uppsalabuss eller nåt annat på samma "TiM"-kort?


/F

Olle Bergström wrote:

Jag har också reagerat över det där. Har tidigare alltid bara köpt papperslappen för att behöva slippa tänka på att dra kortet mot kortläsaren. Jag blev nekad att köpa papperslappen förra gången (för precis en månad sen) och blev hänvisad till plastkortet med motiveringen att man har tagit bort den möjligheten för sträckan, och att alla SJ biljetter i framtiden skall laddas i plastkort. SJ räknar väl med att spara in en hel del försäljningspersonal på det viset. Jag misstänker också att de räknar med en del merförsäljning för de personer som tvingas köpa en enkelbiljett på tåget när man glömt dra kortet, något som jag knappast tror att de skulle erkänna. Hur som helst var jag orolig att jag skulle glömma bort att dra kortet innan jag kliver på tåget, och det har jag mycket riktigt gjort flera gånger. Dock har jag hittills alltid kommit på det innan tåget har gått och rusat ut och hunnit registrera resan innan tåget har gått.

Det som irriterar mig mest i sammanhanget är att jag har ställt frågan till SJs kundtjänst för att höra hur de tänkte när de tog bort möjligheten för kunderna att köpa papperslappen. Vilka ekonomiska beräkningar grundar de sitt beslut på. Har de hört sig för med resenärarna 
för att höra vad deras önskan är. Jag ställde frågan för en månad sedan men fick aldrig ngt svar. Efter tio dagar skickade jag en påminnelse för att höra hur det gick med min fråga. Då fick jag svar den 19/10 att de inte kunde hitta någon fråga som handlar om pendlarkort. De bad mig 
ställa frågan igen vilket jag gjorde. Sedan dess har jag inte hört något mer från dem. I måndags, 7/11, skickade jag en påminnelse för att höra hur det går med mitt ärende. Normal svarstid för kundserviceärenden brukar vara tre dagar (nu tänker jag på andra företag), men det 
gäller tydligen inte för SJ. Det här gör mig ganska upprörd (men samtidigt väldigt resignerad). Inte nog med att de försämrar servicen för kunderna, de har
 inte styrka nog att stå upp för deras beslut inför sina kunder. Jag förstår ju mycket väl varför de vill få över fler resenärer till "biljettlöst"-resande. Det betyder dock inte att jag som kund gillar 
förändringen. Därför vill jag veta hur de tänker och samtidigt göra dem uppmärksamma på att det finns kunder som inte gillar förändringen. På det viset kanske de lyssnar på kunderna och låter mig köpa papperslappen igen 
(som produkt finns den ju kvar för de som köper kombinationsbiljett med SL, tex). Nu väljer de dock att inte låtsas om problemet utan man väljer att tiga ihjäl det. Vad sjutton skall man göra när de duckar för problematiken på det här 
viset? Har någon annan erfarenhet av SJs kundservice. Är det här normala svarstider för dem (inget garanterat svar inom fem veckor)?

Olle Bergström

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: uppsalapendeln-bounce@xxxxxxxxxxxxx 
[mailto:uppsalapendeln-bounce@xxxxxxxxxxxxx] För ap@xxxxxxxxxxxxxxx
Skickat: den 8 november 2005 20:26
Till: uppsalapendeln@xxxxxxxxxxxxx
Ämne: [uppsalapendeln] Nya TiM-korten


Någon som vet orsaken till de nya pendelkorten? Jag skulle köpa ett nytt månadskort för sträckan Uppsala-Stockholm häromdan och fick veta att papperskvittona är borta. I stället är det nu plastkort som gäller, kort som måste registreras i TiM-automaten före ombordstigning. Registrerar man inte sitt kort åker man på att betala en ny resa - trots att man betalt för ett månadskort med obegränsat antal resor. Jag fattar ingenting. Vaf ... men ... men jag har ju betalt för ett månadskort, varför måste jag då registrera varje resa och hur i hela världen kommer det sig att jag får böta om jag inte gör det? Nån annan som också förundras över detta? Nån som vet vad logiken är? Nån mer som fattar noll eller är det bara jag som missat nån supersmart poäng?

/Agneta********************************
Du har fått det här brevet eftersom du är med på uppsalapendels e-postlista.
Om du vill avsluta din medverkan, skicka ett tomt e-postmeddelande till
uppsalapendeln-request@xxxxxxxxxxxxx
med ämnet
unsubscribe

Vid eventuella frågor, kontakta
uppsalapendel@xxxxxxxxxxx
********************************


******************************** Du har fått det här brevet eftersom du är med på uppsalapendels e-postlista. Om du vill avsluta din medverkan, skicka ett tomt e-postmeddelande till uppsalapendeln-request@xxxxxxxxxxxxx med ämnet unsubscribe

Vid eventuella frågor, kontakta
uppsalapendel@xxxxxxxxxxx
********************************


********************************
Du har fått det här brevet eftersom du är med på uppsalapendels e-postlista.
Om du vill avsluta din medverkan, skicka ett tomt e-postmeddelande till
uppsalapendeln-request@xxxxxxxxxxxxx
med ämnet
unsubscribe

Vid eventuella frågor, kontakta
uppsalapendel@xxxxxxxxxxx
********************************

Other related posts: