[THIN] Re: Passthru Authentication - still prompting

  • From: "Columna, Melvin" <Melvin.Columna@xxxxxxxxx>
  • To: "'thin@xxxxxxxxxxxxx'" <thin@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 24 Feb 2005 09:10:05 -0500

We had a similar issue with a graphically sluggish application, by upping
the resolution from 256 to True Color solved our problem.
 

-----Original Message-----
From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Walter, Chris
Sent: Tuesday, February 22, 2005 9:56 PM
To: 'thin@xxxxxxxxxxxxx'
Subject: [THIN] Re: Passthru Authentication - still prompting



If I understand everything correctly you are setting up everything in PN to
use passthrough authentication but it is not working when logging in through
an ICA session.  If this is the case go into the Citrix connection
configuration on your Terminal server and make sure you don't have the
checkbox checked for 'Prompt for password'.  If this is on then you can't
use passthrough authentication.

 

As far as the graphically challenged app, need for info.  What is the app?
Does it have a backend that is not on the same network as your Terminal
server?  I would start my checking the performance on the terminal server
and make sure you don't have any duplex mismatches on the NIC.

 

Chris

 

-----Original Message-----
From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Ron Jameson
Sent: Tuesday, February 22, 2005 6:23 PM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Passthru Authentication - still prompting

 

Joe - I am now using the desktop shortcut from the PN,  I still cannot get
the pass thru to work....in the PN Application Set Settings login tab, if I
select pass thru login for local user, it prompts with the PN login
info/pwd/domain when running the app.  When you enter it, it changes the
login info to User-Specific Credentials.  The ICA Settings show pass thru
enabled.

My other problem is trying to work on why the seamless app is graphically
challenged.  Sluggish in seamless mode when I have tried turning off/on
bitmap cache & speedstream.  

 

Ron

 


  _____  


From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Joe Shonk
Sent: Tuesday, February 22, 2005 5:08 PM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Passthru Authentication - still prompting

Hmm... Not sure why you are creating custom .ica files.  Simply install the
PN Agent Pass-through client (from the MFPS 3.0 install) and use that
instead.   If you insist on using .ica and want Single Sign on, you will
need to add an entry that allow SSO via an ICA File.

 

Joe

 


  _____  


From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Ron Jameson
Sent: Tuesday, February 22, 2005 12:04 PM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Passthru Authentication - still prompting

 

Something is awry here that I could use help on from the experts.  This is
the first citrix box install - we normally only do TS2000/2003 installs.

 

I have a citrix PS3ent app server publishing 5-10 apps to another TS2003
server where users login to access the rest of the 10+ programs.  I created
the ICA packaged .ica ini file for the app and put that icon on a users TS
session desktop folder - but when they click on it - it prompts for login to
the citrix.  Am I missing an obvious here?  The farm has pass thru set and I
want the login credentials of the users domain credentials from the TS
session to pass to the citrix app server seamlessly.  

 

Here is some other oddities I could use some clarification on:

 

1) Using the same published app - the ica ini package opens the program fine
(from the TS2003 session) except for the login needed - it appears on the TS
desktop as a program running there.  Users will NEVER know the
difference...they can minimize it, it only has one top window menu bar etc.
But, I did notice screen graphics a bit draggy as they seem to gradually
appear rather than snap.

 

Does the ICA engine create that much overhead to drag the program pull down
graphics etc vs. using PN to enter?

 

2) If from the users TS session, I go into PN and run the app thru there -
it passes thru fine with no login (once you enter your own login info in
PN), but the published app screen goes full screen with no TS users desktop.
So, I changed the published app to 1024x768 instead of full screen, but now
it looks like a session inside the TS session rather than a program.
Program menus & graphics in this method snap like they should.

 

I am still trying to test this various ways looking for what I need - which
is icons I can put on the TS2003 Sessions of the users (deployed via the
existing login script where program shortcuts are given to the users), the
icon graphic will need to be able to be changed to match the program (this
may rule out the ICA engine ini file), seamless login to the app with no
secondary login prompts, no drag in graphics and the program cannot have any
extra screen menu bars and appear like the program is running in the TS
session.

 

Any advise would be a great help.  Thanks.

 

 

Ron Jameson

Hamlin Technologies

 

 

 

 

Other related posts: