[THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time

  • From: "Jeremy Saunders" <jeremy@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
  • To: <thin@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 17 Oct 2012 16:38:51 +0800

The server thinks it's at full load. What's the load evaluator assigned to
it?

 

If Task Manager is not loading, it sounds like perhaps a CPU/memory
utilisation issue, which is effecting the load evaluator, which is placing
the server at full load.

 

So what's the CPU and memory utilisation on the server? Could you have a
rouge service, such as antivirus causing problems? What about the print
spooler and Citrix print manager services?

 

Cheers,

Jeremy.

 

From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Hamilton, Ronnie
Sent: Wednesday, 17 October 2012 4:00 PM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time

 

Hi,

 

You say that even a reboot doesn't help ? Is that correct ?

 

I had an RDP session in a down state that was doing the same thing I had to
reset it via the Microsoft Terminal Services Console and this resolved that
issue. 

 

It did take a few times and I think I deleted my admin user profile as well
as they don't get deleted like all our user ones.

 

Regards,

Ronnie

 

From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Angela Smith
Sent: 17 October 2012 05:10
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time

 

Hi

I jumped the gun..  PSE450R05W2K3026 is in Rollup 6 which I already have
installed..  Back to the drawing board!

Ang

  _____  

From: angela_smith9@xxxxxxxxxxx
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time
Date: Wed, 17 Oct 2012 15:07:23 +1100

Hi

This patch looks promising..  Only issue is I cannot find it.  

http://support.citrix.com/article/CTX123956

This has been superseded by R07 patch which I dont want to install right
now.  Im currently running R06.  

Does anyone have hotfix PSE450R05W2K3026 that I can download for x86
systems?

Thanks
Ang

  _____  

CC: thin@xxxxxxxxxxxxx
From: magnus@xxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time
Date: Tue, 16 Oct 2012 22:13:30 -0400
To: thin@xxxxxxxxxxxxx

Check the nonpagepool memory usage in taskmgr. I have seen this usage spike
which was due to an ms bug and XTE.exe. Good news there is a fix for it.
936655 I beleive the number is 

Sent from my iPhone


On Oct 16, 2012, at 18:10, Angela Smith <angela_smith9@xxxxxxxxxxx> wrote:

Hi

I think my issue is different.  All user sessions on these servers lock up
and they end up calling the helpdesk to reset them..  I'm getting down
sessions on the same servers each day (even after a reboot)..  I applied
CTX112103 but it didn't make any difference..  

Any other ideas apart from rebuilding?

Thanks
Ang




  _____  


Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time
Date: Mon, 15 Oct 2012 12:48:11 +0100
From: ronnie.hamilton@xxxxxxx
To: thin@xxxxxxxxxxxxx

Hi Angela,

 

This does ring a bell and I'm sure I have one server with this patch and
made no difference to me, but the csrss.exe process wasn't showing a high
CPU usage for me.

 

It more just creating error in console Session Down state every few mins. It
only stopped users connecting on the very odd ocasion

 

 

Regards,

Ronnie

 

From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Angela Smith
Sent: 15 October 2012 12:36
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time

 

Hi Ronnie

Unfortunately rebuilding wont be an option for me..  Did you try:

http://support.microsoft.com/kb/934330

My entire farm will reboot tonight.  If issue re-occurs then I might try
this patch..

Thanks
Ang


  _____  


Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time
Date: Mon, 15 Oct 2012 12:25:28 +0100
From: ronnie.hamilton@xxxxxxx
To: thin@xxxxxxxxxxxxx

Hi Angela,

 

I get this from time to time, server doesn't always report full load but
there's always  a session down state, and a reboot usually clears.

 

I had a look at the following thread but never actually got to the bottom of
it. I am currently rebuilding all my server to upgrade to Office 2010 and
hoping that the rebuild does the trick.

 

http://forums.citrix.com/message.jspa?messageID=1386285#1386285

 

It's seems to be going well as all the new builds have not reports the
issue, but one of the pre Office 2010 builds did yesterday.

 

 

Regards,

Ronnie

 

From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Angela Smith
Sent: 15 October 2012 11:54
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Multiple servers load set to 10000 at same time

 

Hi 

I have an issue on my XenApp 4.5 farm where 4 servers are reporting Server
load 10000.  I tried to RDP to the servers and launch Task Manager.
Unfortunately this doesn't load on any of the 4 servers.  I tried to use
Process Explorer from Sysinternals tools but that also didn't load. What I
did notice though was all 4 servers had a session in a down state which I
couldn't reset.  It simply came back each time.  Error.jpg attached showing
issue. I don't believe Im having a resource issue but I cannot be 100% sure.

I tried to change my Load Evaluator from Advanced to Default as a test but
this made no difference.  Also tried to clear some sessions but load didn't
change, still set to 10000.

Can anyone suggest how I can troubleshoot this 10000 Load issue without
rebooting server?  FYI I do reboot my servers nightly but this issue has
happened a few times now.  Also is there a way/tool to check system
resources when Task Manager doesn't work? 


Thanks 
Ang 

 

 
Visit our website : www.ltai.ie 
__________________________________________
Lufthansa Technik Airmotive Ireland Limited. Registered in Ireland. Reg. No.
45999. Registered Office: Naas Road, Rathcoole, Co.Dublin.
Lufthansa Technik Airmotive Ireland Leasing Limited. Registered in Ireland.
Reg. No. 140891. Registered Office: Naas Road, Rathcoole, Co.Dublin.
__________________________________________

The information in this email and in any attachments is confidential and may
be privileged. If you are not the intended recipient, please destroy this
message, delete any copies held on your systems and notify the sender by
return email. You should not read, retain, copy, disseminate, distribute,
disclose or use this email or its contents in any way. Any such action is
strictly prohibited. Thank you.

 

 

Other related posts: