[THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time

  • From: Magnus Hjorleifsson <magnus@xxxxxxxx>
  • To: "thin@xxxxxxxxxxxxx" <thin@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 16 Oct 2012 22:13:30 -0400

Check the nonpagepool memory usage in taskmgr. I have seen this usage spike 
which was due to an ms bug and XTE.exe. Good news there is a fix for it. 936655 
I beleive the number is 

Sent from my iPhone

On Oct 16, 2012, at 18:10, Angela Smith <angela_smith9@xxxxxxxxxxx> wrote:

> Hi
> 
> I think my issue is different.  All user sessions on these servers lock up 
> and they end up calling the helpdesk to reset them..  I'm getting down 
> sessions on the same servers each day (even after a reboot)..  I applied 
> CTX112103 but it didn't make any difference..  
> 
> Any other ideas apart from rebuilding?
> 
> Thanks
> Ang
> 
> 
> 
> Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time
> Date: Mon, 15 Oct 2012 12:48:11 +0100
> From: ronnie.hamilton@xxxxxxx
> To: thin@xxxxxxxxxxxxx
> 
> Hi Angela,
> 
>  
> 
> This does ring a bell and Iâm sure I have one server with this patch and made 
> no difference to me, but the csrss.exe process wasnât showing a high CPU 
> usage for me.
> 
>  
> 
> It more just creating error in console Session Down state every few mins. It 
> only stopped users connecting on the very odd ocasion
> 
>  
> 
>  
> 
> Regards,
> 
> Ronnie
> 
>  
> 
> From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf 
> Of Angela Smith
> Sent: 15 October 2012 12:36
> To: thin@xxxxxxxxxxxxx
> Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time
> 
>  
> 
> Hi Ronnie
> 
> Unfortunately rebuilding wont be an option for me..  Did you try:
> 
> http://support.microsoft.com/kb/934330
> 
> My entire farm will reboot tonight.  If issue re-occurs then I might try this 
> patch..
> 
> Thanks
> Ang
> 
> Subject: [THIN] Re: Multiple servers load set to 10000 at same time
> Date: Mon, 15 Oct 2012 12:25:28 +0100
> From: ronnie.hamilton@xxxxxxx
> To: thin@xxxxxxxxxxxxx
> 
> Hi Angela,
> 
>  
> 
> I get this from time to time, server doesnât always report full load but 
> thereâs always  a session down state, and a reboot usually clears.
> 
>  
> 
> I had a look at the following thread but never actually got to the bottom of 
> it. I am currently rebuilding all my server to upgrade to Office 2010 and 
> hoping that the rebuild does the trick.
> 
>  
> 
> http://forums.citrix.com/message.jspa?messageID=1386285#1386285
> 
>  
> 
> Itâs seems to be going well as all the new builds have not reports the issue, 
> but one of the pre Office 2010 builds did yesterday.
> 
>  
> 
>  
> 
> Regards,
> 
> Ronnie
> 
>  
> 
> From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf 
> Of Angela Smith
> Sent: 15 October 2012 11:54
> To: thin@xxxxxxxxxxxxx
> Subject: [THIN] Multiple servers load set to 10000 at same time
> 
>  
> 
> Hi 
> 
> I have an issue on my XenApp 4.5 farm where 4 servers are reporting Server 
> load 10000.  I tried to RDP to the servers and launch Task Manager. 
> Unfortunately this doesn't load on any of the 4 servers.  I tried to use 
> Process Explorer from Sysinternals tools but that also didn't load. What I 
> did notice though was all 4 servers had a session in a down state which I 
> couldn't reset.  It simply came back each time.  Error.jpg attached showing 
> issue. I don't believe Im having a resource issue but I cannot be 100% sure.
> 
> I tried to change my Load Evaluator from Advanced to Default as a test but 
> this made no difference.  Also tried to clear some sessions but load didn't 
> change, still set to 10000.
> 
> Can anyone suggest how I can troubleshoot this 10000 Load issue without 
> rebooting server?  FYI I do reboot my servers nightly but this issue has 
> happened a few times now.  Also is there a way/tool to check system resources 
> when Task Manager doesn't work? 
> 
> 
> Thanks 
> Ang
> 
>  
> 
>  
> Visit our website : www.ltai.ie 
> __________________________________________
> Lufthansa Technik Airmotive Ireland Limited. Registered in Ireland. Reg. No. 
> 45999. Registered Office: Naas Road, Rathcoole, Co.Dublin.
> Lufthansa Technik Airmotive Ireland Leasing Limited. Registered in Ireland. 
> Reg. No. 140891. Registered Office: Naas Road, Rathcoole, Co.Dublin.
> __________________________________________
> 
> The information in this email and in any attachments is confidential and may 
> be privileged. If you are not the intended recipient, please destroy this 
> message, delete any copies held on your systems and notify the sender by 
> return email. You should not read, retain, copy, disseminate, distribute, 
> disclose or use this email or its contents in any way. Any such action is 
> strictly prohibited. Thank you.
>  
> 
>  

Other related posts: