[THIN] Re: MSTSC Issue

  • From: Steve Snyder <kwajalein@xxxxxxxxx>
  • To: thin@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 23 Mar 2011 09:01:40 +0100

verified the users can connect via ICA, just not via RDP, yes, they have
permissions to RDP in the tssc

on a side note, since it's been a while since I've played citrix-dude, is
there really no fat ICA client anymore?

On Wed, Mar 23, 2011 at 8:19 AM, Steve Snyder <kwajalein@xxxxxxxxx> wrote:

> found this old thread as we have a single w2k3/XA4 server doing the same
> thing, even for local users. verified they're int he RDU group, verified
> they're in the "allow logon to TS" policy and *aren't* in the "deny logon to
> TS" policy, TS licenses are valid and assigning, CTX licenses are valid, but
> only admins can logon.
>
> Saw a few threads that they had to reinstall XA to make it go away, we can
> probably do that if need be, just thought I'd check and see if anyone had
> ever found any other weirdo things to cause this.
>
>
> On Fri, Apr 17, 2009 at 8:05 PM, Rich Alexander 
> <rich@xxxxxxxxxxxxxxxxxx>wrote:
>
>>  Also make sure they're not in the User Rights Assignment setting "Deny
>> log on through Terminal Services"
>>
>> ------------------------------
>> From: christopher.walter@xxxxxxx
>> To: thin@xxxxxxxxxxxxx
>> Date: Fri, 17 Apr 2009 08:09:51 -0400
>>
>> Subject: [THIN] Re: MSTSC Issue
>>
>>  Check your user rights again.  Your users need access to “Allow logon to
>> Terminal services” and “Allow logon locally”.  If this isn’t the issue then
>> check the Eventlog for errors, possibly with the domain or network.
>>
>>
>>
>> Chris
>>
>>
>>  ------------------------------
>>
>> *From:* thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] *On
>> Behalf Of *Doug Rooney
>> *Sent:* April 16, 2009 6:30 PM
>> *To:* thin@xxxxxxxxxxxxx
>> *Subject:* [THIN] MSTSC Issue
>>
>>
>>
>> Hello to all, this question is directed to my fellow MSTSC administrators,
>> or anyone who might know the answer.
>>
>> I just built a new Windows 2003 server for a terminal server, it is in the
>> same OU as the others, it is as far as I can tell an exact duplicate of
>> server #2 except for the obvious, name, IP …
>>
>> The issue is, users can log into the other servers just fine, but if they
>> try to log into the new server, they get that wonderful MS message telling
>> them that they do not have permission to log into this server. Basically it
>> reads: *"To log on to this remote computer, you must be granted the allow
>> log on through terminal services right.  By default, members of the remote
>> desktop users group have this right.  If you are not a member of the remote
>> desktop users group or another group that  has this right, or if the remote
>> desktop user group does not have this right, you must be granted this right
>> manually."**
>> *Well of course the users are part of the Remote Users Group, I have
>> looked over the permissions very carefully, but do not find the problem, and
>> of course Admins have no problem logging in.
>>
>>
>>
>> Any help would be very much appreciated.
>>
>> Thank You
>>
>> ~Doug Rooney
>> Sonoma Tilemakers
>> IT Manager
>> 7750 Bell Rd.
>> Windsor Ca, 95492
>> (707) 837-8177 X11
>> (707) 837-9472 FAX
>> it@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
>>
>>
>>
>> ************************************************
>>
>> For Archives, RSS, to Unsubscribe, Subscribe or set Digest or
>>
>> Vacation mode use the below link: //www.freelists.org/list/thin
>>
>> Follow ThinList on Twitter http://twitter.com/thinlist
>>
>> Thin List discussion is now available in blog format at:
>> http://thinmaillist.blogspot.com
>>
>> Thinlist MOBILE Feed http://thinlist.net/mobile
>>
>> ************************************************
>>
>>
>>
>>
>>
>> ______________________________________________________________________
>> This email has been scanned by the MessageLabs Email Security System.
>> For more information please visit http://www.messagelabs.com/email
>> ______________________________________________________________________
>>
>> ------------------------------
>> Rediscover Hotmail®: Now available on your iPhone or BlackBerry Check it
>> out.<http://windowslive.com/RediscoverHotmail?ocid=TXT_TAGLM_WL_HM_Rediscover_Mobile2_042009>
>>
>
>

Other related posts: