[THIN] Re: FYI: Issue w/ DL580's NC3134 NIC running in degraded half-duplexmo de

  • From: Adam_Baum@xxxxxxxxxxxxx
  • To: thin@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 15 Oct 2002 16:19:16 -0700


We get this problem too.  Our fix has been to toggle the switch from Full
duplex to Auto, and then back to full.  No reboot needed. Takes about a
minute. Changing it on the servers didn't seem to help us.    Instead of
Half duplex, our switches said we were running at Symmetrical duplex
(Enterasys switches).  The problem only occurs when we install the NIC
drivers from the Smartstart 5.4 CD.

adam





                                                                                
                               
                    jason.weems@cit                                             
                               
                    icorp.com             To:     thin@xxxxxxxxxxxxx            
                               
                    Sent by:              cc:                                   
                               
                    thin-bounce@fre       Subject:     [THIN] FYI: Issue w/ 
DL580's NC3134 NIC running in      
                    elists.org             degraded half-duplex mo de           
                               
                                                                                
                               
                                                                                
                               
                    10/15/2002                                                  
                               
                    01:41 PM                                                    
                               
                    Please respond                                              
                               
                    to thin                                                     
                               
                                                                                
                               
                                                                                
                               





FYI:  I thought I would post this since I know there are several people
using
Compaq DL580's for MetaFrame servers.

We had an issue where our Compaq DL580's integrated NC3134 NIC were
actually
running in a degrading Half Duplex mode even though they were set at 100
Full
Duplex.  I have been working with Compaq on the issue and was informed
there is
a known issue where updated NIC driver 7.10.710.15 (that is suppose to
correct
issue) is not correctly updating a required registry setting.  To fix the
issue, the server(s) duplex mode need to be changed to another setting (ex:

Half Duplex), rebooted and set back to 100 Full Duplex and rebooted a 2nd
time.
 I applied the fix procedure to my servers and it seems to have corrected
the
issue.


Regards,

Jason Weems
Sr. Network Systems Engineer
Systems Engineering Group
Citigroup Real Estate Lending and Technology Group
314-275-1142
jason.weems@xxxxxxxxxxxx


**********************************************
This weeks sponsor New Moon Canaveral IQ
New Moon Canaveral IQ is an intelligent 
alternative to Citrix® MetaFrame ? for 
delivering and managing centrally-deployed 
Windows-based applications
http://www.newmoon.com
***********************************************

For Archives, to Unsubscribe, Subscribe or 
set Digest or Vacation mode use the below link.

http://thethin.net/citrixlist.cfm

Other related posts:

  • » [THIN] Re: FYI: Issue w/ DL580's NC3134 NIC running in degraded half-duplexmo de