[pskmail] Re: Server Problems

  • From: Rein Couperus PA0R <rein@xxxxxxxxxxxx>
  • To: pskmail@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 18 Aug 2006 21:55:43 +0200

Darrel,

Looks like there is a problem with the connection to the pop and smtp
servers you have defined in the database.

Have you looked at the server.log file for any error messages?

You can do 'tail -f server.log', connect and see what happens.
It should look like:



09:03 UTC Aug-16-2006: Connect_req
09:03 UTC Aug-16-2006: Called by PA0R
09:03 UTC Aug-16-2006: Max block length = 5
09:03 UTC Aug-16-2006: Listening to the radio
09:03 UTC Aug-16-2006: Added PA0R to link list
09:03 UTC Aug-16-2006: Send>APRS-IS:PI4TUE>PSKMAIL,TCPIP*:{{GATING PA0R

09:03 UTC Aug-16-2006: Call PA0R o.k.
09:04 UTC Aug-16-2006: <SOH>00p   E646<EOT>
09:04 UTC Aug-16-2006: > Poll   : last=0 good=0 end=0 missing=
09:04 UTC Aug-16-2006: <SOH>00s   A246<EOT>
09:04 UTC Aug-16-2006: > Status : last=0 good=0 end=0 missing=
09:04 UTC Aug-16-2006:
Send>APRS-IS:PI4TUE>PSKAPRS:@160904z5126.80N/00529.21E&PSKmail-0.1.16
test

09:04 UTC Aug-16-2006: <SOH>00!~QTC?
D6E1<SOH>
09:04 UTC Aug-16-2006: > Data:  1
~QTC?

09:04 UTC Aug-16-2006: <SOH>00s!""C397<EOT>
09:04 UTC Aug-16-2006: > Status : last=1 good=2 end=2 missing=
09:04 UTC Aug-16-2006: Pop defined
09:04 UTC Aug-16-2006: Authenticated
09:04 UTC Aug-16-2006: Got message list
09:04 UTC Aug-16-2006: QTC received...
09:05 UTC Aug-16-2006: <SOH>00p!""8797<EOT>

---------------------%<--------------------------------

When this does not happen there is a problem with the pop server...

The smtp client can be tested by adding a few lines to the code and
enabling debug:

# Function for sending mail for systems without an MTA
sub send_mail {
############################################################
     my($to, $from, $subject, @body)= @_;

        my $mycall = get_session();
print "Mycall =$mycall\n";
        getuserdata($mycall);
print ("RELAY=$relay|\n");
    my $smtp = Net::SMTP->new($relay, Debug => 1);
    die "Could not open connection: $!" if (! defined $smtp);

The server should now print debug info when sending an email...

73,

Rein PA0R

On Fri, 2006-08-18 at 09:17 -0700, ve7cus@xxxxxxx wrote:
> Hi,
> 
> 
> I am still having problems getting the server working properly. It
> will not download the mail to the client. This is what I get when I
> try to read a message:-
> 
> 
> rrrrrrrr<SOH>00s"~READ 1
> 0438<SOH>00s",,67E2<EOT>
> <SOH>00s,"0006<E0T>
> <S0H>00s",,67E2<EOT>
> <SOH>00s,"0006<E0T>
> <SOH>00s",,67E2<EOT>
> <SOH>00--end-
> 0220<SOH>00s-""C057<EOT>
> 
> 
> When I try to send mail I get:-
> 
> 
> <SOH>))#Error sending mail : Could not o7D16<SOH>00S pen Connection:
> invalid argumentB5EC<SOH>))% at ./rflinkserver.pl line
> 1286.2DF6<SOH>00&
> 
> 
> I am using the live CD client which is great especially the screen
> saver. The only problem is that it does not recognize my USB drive on
> my system.
> 
> 
> Darrel


Other related posts: