[pskmail] Re: Aw: Server 2.0.20

  • From: Klaus Lohmann <dl4oah@xxxxxxxxxx>
  • To: pskmail@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 17 May 2013 11:01:53 +0200

Rein,

sorry that you are still so handicapped. Take it easy and be happy with the slow going :-) .

Of course I believe you have a working version, but that is not on pskmail.org. There was no feedback from me because I had no time to test the latest version before. It's significantly decreasing, but there are still some demands of old customers, which have higher priority. Less fun, but more income ;-) .

I simply downloaded http://www.pskmail.org/downloads/pslmail_server-2.0.20.tar.gz <http://www.pskmail.org/downloads/pskmail_server-2.0.20.tar.gz>

Unpacked it and started ./INSTALL in the resulting .....2.0.20 folder. That worked as always. The resulting pskmail_server had the $HOME problem, I know that it cannot work. Rest see my first posting.

So if you send me a correct archive I will give it a try. Maybe after May 25. Next week is for sailing again and I don't think I can do it today.

73, Klaus




Am 17.05.2013 10:28, schrieb Rein Couperus:
$HOME is used only in the shell, so you can only use it in system calls and
between backticks (``).
Perl uses $ENV{HOME}. (ENV, not EN).
server 2.0.20 installs and runs fine here, no error messages.
:
### Server v. 2.0.20. (C) 2012 PA0R
08:11 UTC May-17-2013: Program start
08:11 UTC May-17-2013: Connected to netherlands.aprs2.net port 1314
Name "main::PTTCOMMAND" used only once: possible typo at /usr/local/share/pskmail_server/rflinkserver.pl line 5283.
Internet connection o.k.
Beacon:5122.44NP00520.19E&PSKmail 2.0.20 server
POS=51N:005E
Geo area is valid
initialized
start of receive loop
BigEar serverport:10148
Trying to connect to IO::Socket::INET=GLOB(0x93476f0)
Connected to PSKBigEar
Scanning: 10148000,10148000,10148000,10148000,10148000
Offset = 0 minute(s)
Pskmodes:PSK500R,PSK500R,PSK500R,PSK500R,PSK500R,
.
08:11 UTC May-17-2013:
Listening to the radio
08:11 UTC May-17-2013: Send>APRS-IS:PA0R-1>PSKAPR:@170811z5122.44NP00520.19E&PSKmail 2.0.20 server The problem is always that when I upload something. it has been running here on different machines without problems for at least a week, and then running live at PI4TUE.
If I don't get any feedback, I keep thinking there is no problem.
If I must to change something, pse give me the relevant error messages...
You can always start the server separately in a terminal with /usr/local/share/pskmail/rflinkserver.pl,
you will see which libs are missing...
I need this type of feedback to get things working!!!
Rein PA0R
(still one-handed, you should see me doing a ctrl-alt-delete now...)

Hello all.

Tried to install server version 2.0.20, downloaded from pskmail.org.
Could not get it to work at all:

Unpacked the archive, made INSTALL executable and started ./INSTALL

Missing the referenced README.txt
Usage of $HOME in pskmail_server?
Error messages after replacing $HOME with $EN{HOME}
Gave up at this point, Don't know what I made wrong.

BTW: pskmail.org is a mess with wrong or outdated versions and
information. It will nobody encourage to use PSKMail.

73, Klaus DL4OAH





Other related posts: