[project1dev] Re: Project1 - SVN Update 142

  • From: Nick Klotz <roracsenshi@xxxxxxxxx>
  • To: project1dev@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 19 May 2009 19:50:38 -0500

I'm guessing that on lower end systems it takes too much memory; maybe
causes a dump--or keeps reloading the mob.

Chris, before I update it go into freemove mode and go watch mob5; tell me
if it can move at all or just has problems with obstacles?


On Tue, May 19, 2009 at 7:48 PM, Alan Wolfe <alan.wolfe@xxxxxxxxx> wrote:

> well z fighting makes things ugly but it doesnt hurt preformance
>
> it's gotta be the collision detection slowing the game down but i cant
> think of why it would in this case
> On Tue, May 19, 2009 at 5:45 PM, Chris Riccobono <crysalim@xxxxxxxxx>wrote:
>
>> Thanks Nick, that gave me an idea of what might be the problem.
>>
>> The mob clips the barrel slightly, so when the two models meet it
>> might be rendering something incorrectly (like with the Z fighting
>> issues)
>>
>> On Tue, May 19, 2009 at 5:39 PM, Nick Klotz <roracsenshi@xxxxxxxxx>
>> wrote:
>> > I removed Mob5 from the map and get 55-60fps again, however it still
>> takes
>> > almost 2 minutes to load the map.
>> >
>> >
>> >
>> >
>> > On Tue, May 19, 2009 at 7:33 PM, Alan Wolfe <alan.wolfe@xxxxxxxxx>
>> wrote:
>> >>
>> >> i think kent had to run out, and i dunno cause i havent been able to
>> check
>> >> it out yet (still at work) :P
>> >>
>> >> On Tue, May 19, 2009 at 5:32 PM, Nick Klotz <roracsenshi@xxxxxxxxx>
>> wrote:
>> >>>
>> >>> I have not been able to figure it out yet either.
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> On Tue, May 19, 2009 at 7:19 PM, Chris Riccobono <crysalim@xxxxxxxxx>
>> >>> wrote:
>> >>>>
>> >>>> I'm trying to see what's wrong in the script for mob 5 but I can't
>> >>>> notice it, can you tell me?
>> >>>>
>> >>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:58 PM, Kent Petersen <kentkmp@xxxxxxxxx>
>> >>>> wrote:
>> >>>> > found it. mob 5 is broken. dont have time to fix it though.
>> >>>> >
>> >>>> > On Tue, May 19, 2009 at 4:52 PM, Kent Petersen <kentkmp@xxxxxxxxx>
>> >>>> > wrote:
>> >>>> >>
>> >>>> >> I'm betting its just a typo on the cavemap. I'm looking but not
>> >>>> >> finding
>> >>>> >> anything
>> >>>> >>
>> >>>> >> On Tue, May 19, 2009 at 4:51 PM, Nick Klotz <
>> roracsenshi@xxxxxxxxx>
>> >>>> >> wrote:
>> >>>> >>>
>> >>>> >>> Would definitely beneficial to find the root cause of the
>> problem,
>> >>>> >>> incase
>> >>>> >>> something like this happens again.
>> >>>> >>>
>> >>>> >>>
>> >>>> >>>
>> >>>> >>> On Tue, May 19, 2009 at 6:49 PM, Alan Wolfe <
>> alan.wolfe@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>> wrote:
>> >>>> >>>>
>> >>>> >>>> hey if you right click your file you should be able to diff it
>> >>>> >>>> against
>> >>>> >>>> whats up on the server
>> >>>> >>>>
>> >>>> >>>> maybe you can see anything sticking out that might be causing a
>> >>>> >>>> problem?
>> >>>> >>>> (like 2 points being the exact same or something weird like
>> that)
>> >>>> >>>>
>> >>>> >>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:48 PM, Kent Petersen <
>> kentkmp@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>> wrote:
>> >>>> >>>>>
>> >>>> >>>>> I'm gonna undo Chris's cavemap update. I have found that my
>> >>>> >>>>> problem
>> >>>> >>>>> goes away if I use a previous version.
>> >>>> >>>>>
>> >>>> >>>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:45 PM, Nick Klotz
>> >>>> >>>>> <roracsenshi@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>> wrote:
>> >>>> >>>>>>
>> >>>> >>>>>> My game loads!  But on trying to enter the cave map; it now
>> takes
>> >>>> >>>>>> ~90
>> >>>> >>>>>> seconds to load. Once loaded I get 1.21 to 1.50 FPS.
>> >>>> >>>>>>
>> >>>> >>>>>>
>> >>>> >>>>>>
>> >>>> >>>>>> On Tue, May 19, 2009 at 6:35 PM, Kent Petersen
>> >>>> >>>>>> <kentkmp@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>> wrote:
>> >>>> >>>>>>>
>> >>>> >>>>>>> Damn same problem
>> >>>> >>>>>>>
>> >>>> >>>>>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:20 PM, Kent Petersen
>> >>>> >>>>>>> <kentkmp@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>>> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>> Tortoise was telling me that everything was good. I just
>> >>>> >>>>>>>> deleted the
>> >>>> >>>>>>>> whole folder and im re getting it now
>> >>>> >>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:11 PM, Alan Wolfe
>> >>>> >>>>>>>> <alan.wolfe@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>>>> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>> it could be a bad merge if you have local changes that
>> aren't
>> >>>> >>>>>>>>> checked in maybe :/
>> >>>> >>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:10 PM, Alan Wolfe
>> >>>> >>>>>>>>> <alan.wolfe@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>>>>> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>> yeah let me know kent if re-downloading it solves it Kent
>> >>>> >>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:03 PM, Kent Petersen
>> >>>> >>>>>>>>>> <kentkmp@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>>>>>> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>>> May be a tortoise bug as well. I'll probly redownload the
>> >>>> >>>>>>>>>>> whole
>> >>>> >>>>>>>>>>> game if no one has the same problem
>> >>>> >>>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>>> On Tue, May 19, 2009 at 4:00 PM, Chris Riccobono
>> >>>> >>>>>>>>>>> <crysalim@xxxxxxxxx> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> I can't replicate it - I downloaded the entire distro to
>> a
>> >>>> >>>>>>>>>>>> new
>> >>>> >>>>>>>>>>>> folder
>> >>>> >>>>>>>>>>>> in case, and it works for me.. do you have any thoughts
>> >>>> >>>>>>>>>>>> Alan?
>> >>>> >>>>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> On Tue, May 19, 2009 at 3:53 PM, Kent Petersen
>> >>>> >>>>>>>>>>>> <kentkmp@xxxxxxxxx> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>> > maybe its just me. i get an inverse matrix error.
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> > On Tue, May 19, 2009 at 3:41 PM, Chris Riccobono
>> >>>> >>>>>>>>>>>> > <crysalim@xxxxxxxxx> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> Also I changed 4 of the first 5 enemies, misleading
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> change
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> notes :P
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> On Tue, May 19, 2009 at 3:38 PM, Chris Riccobono
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> <crysalim@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > Do you mean it takes a long time to load?  Because
>> it
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > does
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > that for me
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > too.  It does work on my system.  What happens when
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > you
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > load it?
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > On Tue, May 19, 2009 at 3:30 PM, Kent Petersen
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > <kentkmp@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> > wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >> Have you tested it? It does not seem to work for
>> me.
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >> On Tue, May 19, 2009 at 3:22 PM, Chris Riccobono
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >> <crysalim@xxxxxxxxx>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> I think trying to make the paths look more
>> realistic
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> might not be
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> possible, so making them more complex so players
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> can't
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> predict them
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> might be the way to go.
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> On Tue, May 19, 2009 at 3:21 PM, Apache User
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> <dhapache@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> > User:crysalim
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> > Message: Changes to the paths of 3 of the first
>> 4
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> > enemies
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> > <Files Changed>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> > U   Scripts/Maps/cavemap.lua
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >>
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>> >
>> >>>> >>>>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>>
>> >>>> >>>>>>>
>> >>>> >>>>>>
>> >>>> >>>>>
>> >>>> >>>>
>> >>>> >>>
>> >>>> >>
>> >>>> >
>> >>>> >
>> >>>>
>> >>>
>> >>
>> >
>> >
>>
>>
>

Other related posts: