Re: df shows 100% on a empty filesystem-

  • From: Prasad <p4cldba@xxxxxxxxx>
  • To: pedram@xxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 16 Jan 2008 16:29:26 -0800

did a find on
/ofs/archlogs01>
find /ofs/archlogs01 -name ".." -print
/ofs/archlogs01>
find /ofs/archlogs01 -name ".*" -print
/ofs/archlogs01>
find /ofs/archlogs01 -name "*" -print
/ofs/archlogs01
/ofs/archlogs01/oracle
/ofs/archlogs01/oracle/PLLS

but could not find anything hidden.

even ls -las reports the correct number of blocks used in the filesystem.
ls -las
total 8
   4 drwxr-xr-x   3 oracle   dba         2048 Jan 16 14:33 .
   2 drwxr-xr-x  14 oracle   dba          512 Oct 11 16:04 ..
   2 drwxr-xr-x   3 oracle   dba          512 Mar 14  2007 oracle


On Jan 16, 2008 4:15 PM, <pedram@xxxxxxxxxx> wrote:

>
> Prasad,
>
> If you are managing this server in a graphical environment,
> and have often deleted files using GNOME like window manager,
> you might find your files in the Trash directory.  This has
> happened before, just run a find on that mount point to see
> if it is located there and remove the Trash files.
>
> Hopefully this is the case and it helps.
>
> Regards,
> Pedram M.
>
>
> -----Original Message-----
> From: Prasad <p4cldba@xxxxxxxxx>
> Sent: Wednesday, January 16, 2008 4:01pm
> To: Mir M. Mirhashimali <mhyder@xxxxxxxx>
> Cc: oracle-l <oracle-l@xxxxxxxxxxxxx>
> Subject: Re: df shows 100% on a empty filesystem-
>
> Hi Mir,
>
> This db is on solaris 8 .  it do not have a lost and found . The du -a
> shows me the correct picture but the problem is i can not take down the db
> or  unmount the file system now.
>
> thanks
> -Prasad
>
> On Jan 16, 2008 3:51 PM, Mir M. Mirhashimali <mhyder@xxxxxxxx> wrote:
>
> > Prasad,
> >
> > I was in a similar situation recently. even after moving files from the
> > directory it was showing 100%. check "lost and found" or ".snapshot" i
> > am on redhat linux so not sure if this applies to you.
> >
> > Hope this Helps
> > Mir
> >
> > Prasad wrote:
> > > All,
> > >
> > > The database is 10gR2 db running on solaris 8  .. There was archiver
> > > hung on archlogs01 filesystem .  I  moved all the archive logs to the
> > > backup filesystem . however  df  still shows archlogs01 100% filled.
> > >
> > > du shows correctly
> > >
> > > du -a /ofs/archlogs01
> > > 4       /ofs/archlogs01/oracle/PLLS
> > > 6       /ofs/archlogs01/oracle
> > > 10      /ofs/archlogs01
> > >
> > > gdf -h  shows incorrect
> > >
> > > gdf -h | grep /ofs/archlogs01
> > > /dev/dsk/c2t0d11s0    2.9G  2.9G  2.0k 100% /ofs/archlogs01
> > >
> > > fuser -c  do not show me any active process running on /ofs/archlogs01
> > > archive log stop also didnt help .
> > >
> > > Any suggestions!
> > >
> > > TIA
> > > Prasad
> > >
> > > !DSPAM:59,478e896a200741201525439!
> >
>
>
>

Other related posts: