Re: ZDLRA Backup

  • From: Leng <lkaing@xxxxxxxxx>
  • To: Gabriel Hanauer <gabriel.hanauer@xxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 2 Aug 2019 08:33:33 +1000

Thanks for sharing, Gabriel!

That’s our concern - what happens if it fails... who do we call?! 


On 1 Aug 2019, at 10:09 pm, Gabriel Hanauer <gabriel.hanauer@xxxxxxxxx> wrote:

Hello,

I don't know if these is supported by IBM. But, zdlra uses RMAN to send the 
backup pieces to TSM Tivoli, and RMAN is supported.

Yes, we tested it. We create a protected databases and a policy with 1 day 
disk retention and 5 days tape retention. After 5 days we did a point in time 
recovery 3 days ago. ZDLRA restored all backup pieces from Tivoli and send it 
to the protected database host. 
ZDLRA did it automatically, as expected.

On Wed, Jul 31, 2019 at 7:43 PM Leng <lkaing@xxxxxxxxx> wrote:
Wow, that’s interesting. Is this supported by IBM? Have you tried a restore 
from Tivoli?


On 1 Aug 2019, at 1:09 am, Gabriel Hanauer <gabriel.hanauer@xxxxxxxxx> 
wrote:

Hello,

You are right, there's no backup agent for zdlra.
Backup team installed the backup agent for oracle.
We are not backing up the disk groups.
We created the media manager library, like below, and created the 
copy-to-media jobs.
It backups the backuppieces as it should be.

Edit the Media Manager and configure it to use the libobk.so library.

Like these one:
<image.png>

Another caveat: LanFree did not work and is not supported using the oracle 
agent. If you want to plug in your backup devices directly into the compute 
nodes using fiber channel, you have to use OSB.

Regards,


On Wed, Jul 31, 2019 at 4:42 AM Leng <lkaing@xxxxxxxxx> wrote:
Ooh, how are you doing this? Is there something like Tivoli backup agent 
for zdlra? 

As far I know, the backuppieces are in Zdlra which are in turn stored in 
ASM. How are you interfacing with zdlra to get the backuppieces onto 
tivoli? 

 Or are you backing up the Asm dikgroups directly from the zdlra compute 
nodes to tivoli? 

Yeah, any customization on zdlra has to be redone after patching...

Cheers,
Leng

On 31 Jul 2019, at 7:55 am, Gabriel Hanauer <gabriel.hanauer@xxxxxxxxx> 
wrote:

Hello,

We have TSM Tivoli installed on both compute nodes sending backups to the 
backup server. 

We are using it directly, without osb.

We have a problem in the last patching. Linux was upgraded and all TSM 
packages were deinstalled before patching.
We had to reinstall it after the patching.



Em ter, 30 de jul de 2019 16:57, Leng <lkaing@xxxxxxxxx> escreveu:
We’ve got commvault backing up the file system on zdlra. But we are 
sending  backuppieces on zdlra to osb.

I would be interested to hear if anyone are sending the zdlra 
backuppieces to anything other than osb, eg. Commvault, and how is this 
done. 

Cheers,
Leng

On 30 Jul 2019, at 2:29 am, Seth Miller <sethmiller.sm@xxxxxxxxx> 
wrote:

For those of you with ZDLRA, are you running a third party backup 
agent on the compute nodes? If so, what products are you using?

Seth
--
//www.freelists.org/webpage/oracle-l




-- 
Gabriel Hanauer


-- 
Gabriel Hanauer

Other related posts: