Re: Issues with server and need to restore controlfiles and spfiles

  • From: Sandra Becker <sbecker6925@xxxxxxxxx>
  • To: Andy Klock <andy@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 10 Jan 2022 16:23:35 -0700

Andy,

We used the snapshot controlfile to restore to an NFS mount on the new
non-ASM host.  We then tried to start the database nomount using that
controlfile.  It came right up.  We stopped there due to some other issues
we needed to deal with.  I believe using the Redirect in Commvault, we
should be able to do the restore onto the new server now.  We'll test with
one of the databases tomorrow.

Sandy

On Mon, Jan 10, 2022 at 2:13 PM Andy Klock <andy@xxxxxxxxxxxxx> wrote:

Hi Sandy,

On Monday, January 10th, 2022 at 3:34 PM, Sandra Becker <
sbecker6925@xxxxxxxxx> wrote:

Yes, it's very suspicious to me. No, at this time I can't get the errors
from the logs. I don't have the logs available to me and would need to get
them restored. I am more interested in how do we get these databases back
online than in finding the root cause right now


Agreed, I guess I meant that if you try to start an instance now, what are
the errors that you are getting. I'm guessing you can't even start the ASM
instances.  On a separate reply, Tim suggested troubleshooting verifying
that your asm devices are mapped properly. That makes sense.

As for snaphot controlfiles, if you have one then you just need to point
to it in your s/pfile, right?  But, my guess is you'll end up in the same
place since your datafiles live on ASM. :)

Andy K



-- 
Sandy B.

Other related posts: