μιας και οι μισθοί σας έμαθα πως αυξήθηκαν είπα να σας κάνω προταση για τις καλοκαιρινές σας διακοπές,ώστε να προλάβετε θέση στο αεροπλάνο!!εεεε ας πούμε και κανένα αστείο να περάσει η ώρα εεε?
Όταν ξαπλώνετε στην πολυθρόνα σας μετά από μια πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά και κλείνετε τα μάτια σας, τί είδους εικόνες έρχονται κάτω από τα βλέφαρά σας;

Διάφανα νερά… ψιλή άμμος… ένα ποτήρι κοκτέιλ κατ’ ευθείαν από την κατάψυξη στα χέρια σας, λεπτές σιλουέτες μέσα σε μπικινάκια να κοσμούν την ακτή…;

Ναι, τελικά ξέρουμε τί σκέφτεστε…! Τα τροπικά νησιά είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Αλλά και πάλι, προορισμοί όπως οι Μαλδίβες και ο Άγιος Μαυρίκιος έχουν… πολυφορεθεί, και η Μεσόγειος είναι πολύ κοντά για να χαρίσει… τροπικό χρώμα! Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 11 προορισμούς που σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σας για κάτι… εξωτικό!

 

1. «Ο Παράδεισος του Δύτη» – MafiaIsland, Ζανζιβάρη.

mafia zanzivareΑυτό το νησί είναι ο ορισμός του… «εξωτικού και τροπικού», με υπέροχες παραλίες, τέλειες καιρικές συνθήκες και αδιάσπαστες εκτάσεις υφάλων. Εικόνες που συνδυάζονται για να σας δώσουν αξέχαστες καταδυτικές εμπειρίες παντός τύπου. Δε χρειάζεται όμως να είστε μανιακοί με το νερό για να… ενσωματωθείτε σ’ αυτό το κομμάτι γης.

Μπορείτε κάλλιστα να αποκτήσετε εμπειρίες εξερευνώντας τα χαρακτηριστικά της φύσης και τα χωριά μέσα από επισκέψεις που βρίθουν πολιτισμού και να… γίνετε ένα με τους φιλικούς κατοίκους. Όσον αφορά τις νύχτες, δεν είναι και πολύ… «γεμάτες», αλλά και πάλι, αν θέλατε να είναι δε θα παλεύατε να βρεθείτε σε τροπικό νησί, έτσι δεν είναι; Εκτός βέβαια κι αν η ιδέα που έχετε για τη νυχτερινή ζωή είναι νυχτερινές καταδύσεις, δείπνα στην παραλία και… ατένισμα των άστρων…!

Κάτι πιο…special? Το θαλάσσιο πάρκο του νησιού, που δημιουργήθηκε το 1995, περιέχει μερικούς από τους πιο πλούσιους του πλανήτη, με μια απαράμιλλη ποικιλία μαλακών και σκληρών κοραλλιών, καθώς και τροπικών ψαριών. Αυτή η εικόνα συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεται για να έχετε την πιο απίστευτη καταδυτική εμπειρία…!

 

2. «Απλό Σαφάρι; Όχι βέβαια!» – Κιρίμπα(Quirimba Island), Μοζαμβίκη.

mozamviqueΗ Αφρική δεν είναι μόνο άγρια σαφάρι, κι αυτό γίνεται απολύτως κατανοητό μόλις επισκεφθείτε τη Μοζαμβίκη. Τα 27 νησιά της χώρας αποτελούν το Αρχιπέλαγος Κιρίμπα. Με το ομώνυμο νησί δηλωμένο ως «Παγκόσμια Διατηρητέα & Αξιοθέατη Κληρονομιά» και με λίγα ακόμη προστατευμένα καταφύγια, είναι κοινό μυστικό ότι αυτά τα νησιά έχουν μεγάλη αξία και προστατεύονται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάπτυξη κατά ένα μεγάλο μέρος. Αυτό βέβαια δεν… χαλάει καθόλου τους τουρίστες που ψάχνουν την αγνή και άφθαρτη φύση.

Γεμάτο με πρωτόγονες παραλίες και πάνω από 65.000 φοινικόδεντρα, το νησί Κιρίμπα είναι υπέροχος τόπος να επισκεφτεί κανείς. Στο τροπικό αυτό νησί, είναι αυτονόητο ότι θα ασχοληθείτε με δραστηριότητες όπως καταδύσεις με αναπνευστήρα, scuba diving, καθώς και λίγο kayak, ενώ υπάρχει και η κρουαζιέρα του γύρου των νησιών με καταμαράν.

Κάτι πιο…special? Κατά τη διάρκεια της άμπωτης, το νησί Κιρίμπα ενώνεται με το διπλανό, το IboIsland. Εκείνη την ώρα, μπορείτε άνετα να το παίξετε… Μωυσής καθώς περπατάτε προς εκείνο, για να μάθετε την ιστορία και τις πολιτιστικές επιρροές Πορτογάλων και Αράβων σ’ αυτή την μικρή περιοχή.

 

3. «Για πικνίκ με… μαργαριτάρια!» – Huahine Island, Γαλλική Πολυνησία.

polynesiaΥπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει κανείς να πει ότι κάποιο νησί είναι «τροπικός» και «εξωτικός» προορισμός. Απόκρημνα βουνά που… βουτάνε σε πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά – το ‘χουμε. Πανέμορφη, καταπράσινη φύση και φυλλωσιές που οργιάζουν – κι αυτό το ‘ χουμε. Αντιαγχωτικό, ήρεμο περιβάλλον – κι αυτό επίσης το ‘ χουμε! Μας λείπει το πλήθος των ανθρώπων που βουλιάζουν τις παραλίες… αλλά αυτό δεν είναι καλό πράγμα; Η λίστα μας γι’ αυτό το νησί όμως, δεν τελειώνει εδώ. Μόλις βρεθείτε πάνω του, μπορείτε να απασχοληθείτε με πάρα πολλές δραστηριότητες όπως να… αθληθείτε στο ψάρεμα, να ταΐσετε… καρχαρίες (ναι, πολύ καλά διαβάσατε!), να κάνετε ιππασία, πεζοπορία, ή ακόμα να κάνετε το γύρο του νησιού… από αέρος! Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι επιβάλλεται μια επίσκεψη στη «Φάρμα με τα Μαύρα Μαργαριτάρια» όπου θα μάθετε πώς γίνεται η διαδικασία της συλλογής τους, κι επίσης δε θα ξεχάσετε την έκφραση στο πρόσωπο της καλής σας όταν της αγοράσετε ένα…!

Κάτι πιο… special? Περιποιηθείτε την καλή σας μ’ ένα μοναδικό «Motu Picnic» για δύο, όπου θα απολαύσετε ένα ολόφρεσκο τροπικό γεύμα σ’ ένα τραπέζι που βρίσκεται μέσα σε ζεστά και πεντακάθαρα χαλαρωτικά νερά του νησιού! Θα είναι ένα γεύμα που σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη της για πάντα!

 

4. «Νησιά με Ρυθμό…!» – Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες.

st
                    vincentΜε βουνά που επάνω τους οργιάζει η καταπράσινη φύση, πλούσιο ηφαιστειώδες λίπασμα, εξαιρετική χλωρίδα και καθαρά γαλανά νερά, αυτό το νησί είναι ο τέλειος προορισμός για οικοτουρισμό, όπως πάνω – κάτω και τα άλλα τροπικά νησιά. Αλλά αν κάτι κάνει τον Άγιο Βικέντιο τόσο ξεχωριστό μέρος, είναι η σφύζουσα πολιτιστική απήχηση της περιοχής. Το «Vincy Mas Carnival» είναι χάρμα οφθαλμών αν δεν… ενοχλείστε από εντυπωσιακές γυναίκες μέσα σε φανταχτερές στολές, και το φεστιβάλ «Rhythm and Blues» μέσα στο Μάρτη είναι για εσάς, τους λάτρεις της R’n’B. Αν πάλι δεν είστε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνετε…!

Κάτι πιο… special? Ο Άγιος Βικέντιος δεν έχει γίνει ακόμη η «Μέκκα» των τουριστών, και αυτό ακριβώς είναι που λειτουργεί υπέρ του. Και αν νομίζετε ότι θα βαρεθείτε ή ότι δεν θα δείτε καλό κόσμο, ένα σας λέμε: Εδώ γυρίστηκε το videoclip του τραγουδιού “Turn Me On” που τραγουδά ο Kevin Lyttle, και το σίγουρο είναι ότι δεν μπήκε κανείς στον κόπο να φέρει μοντέλα από άλλες χώρες…!

 

5. «Πανέμορφο Γαλάζιο…» – Yasawa Island, Φίτζι.

fijiΌσοι έχετε δει την ταινία «Γαλάζια Λίμνη», σίγουρα θα παρατηρήσατε τις πανέμορφες παραλίες στο φόντο (αν καταφέρατε να πάρετε τα μάτια σας πάνω από τη Μπρουκ Σήλντς, δηλαδή!). Είναι οι παραλίες του εκθαμβωτικού Yasawa Island των Φίτζι. Εκτός από τα συνηθισμένα πράγματα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε, όπως π.χ τις καταδύσεις με αναπνευστήρα αλλά και μια παράξενη παρτίδα τέννις, αυτό το μέρος είναι επίσης ιδανικό για να περπατήσετε μέσα σε δάση με όλων των ειδών την πυκνή βλάστηση, η για να ηρεμήσετε πάνω σε μια αιώρα με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι. Μια επίσκεψη στο χωριό Bukama θα σας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον τοπικό πολιτισμό μέσα από τα παραδοσιακά (χωρικά) “meke” και “lovo”.

Κάτι πιο…special? H παρουσία πολλών δημοφιλών (για το budget τους) θερέτρων στα Φίτζι έχει κάνει το Yasawa έναν πολύ hot προορισμό για τους τουρίστες που ταξιδεύουν με τους σάκους τους στην πλάτη, καθώς είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν καταλύματα για κάθε τσέπη.

6. Το Καταφύγιο των πλουσίων! – JumbyBay Island, Δυτικές Ινδίες.

west indies«Η αληθινή πολυτέλεια έχει και το τίμημά της». Αυτή η φράση δεν … «κουμπώνει» τόσο τέλεια πουθενά αλλού, όσο στο JumbyBay Island. Κλείστε τη διαμονή σας σε ένα από υπερπολυτελή θέρετρα του ιδιωτικού αυτού νησιού, χαλαρώστε, και… «εισπνεύστε» το πανέμορφο τροπικό περιβάλλον που έχει αυτό το… κόσμημα της Καραϊβικής! Μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε κάθε θαλάσσιο σπορ που μπορείτε να διανοηθείτε, ή να… το παίξετε «Κολόμβος» και να αρχίσετε τις εξερευνήσεις στα γύρω νησιά, νοικιάζοντας ένα κρις – κραφτ. Μετά, μπορείτε να ρηλαξάρετε στις μαγευτικές παραλίες με λευκή άμμο και να απολαύσετε με ηρεμία την απομόνωση που μπορεί να προσφέρει το νησί…!

Κάτι πιο…special? Τα θέρετρα του JumbyBay θα σας προσφέρουν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και απομόνωσης με το αντίστοιχο τίμημα. Αν λοιπόν ψάχνετε να διώξετε το άγχος μετά από μήνες εξαντλητικής εργασίας, κάντε δώρο στον εαυτό σας λίγες ημέρες στον παράδεισο της Καραϊβικής…!

 

7. Ξεκούραση στην Παρθένα Φύση – Peter Island, Βρεταννικές Παρθένοι Νήσοι.

british virgin islands1.800 στρέμματα τροπικού Παραδείσου που μεταμορφώθηκαν σε κοσμικό θέρετρο πρώτης κατηγορίας, με τις λιγότερες επεμβάσεις στις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Αυτό είναι το Peter Island…! Είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί στην επικράτεια των Βρεταννικών Παρθένων Νήσων. Με το πρωτόγονο χρώμα να κυριαρχεί, αποτελεί το τέλειο ρομαντικό καταφύγιο για ζευγαράκια που ονειρεύονται γραφικούς περιπάτους ανάμεσα σε φοίνικες με καρύδες, θαλάσσια σταφυλόδεντρα, και μία όμορφη θέα του ηλιοβασιλέματος. Είναι επίσης το ιδανικότερο μέρος για καταδύσεις με ή χωρίς αναπνευστήρα, γιατί τα νερά είναι παραδεισένια…! Και μια και θα βουτήξετε, ρίξτε και μια ματιά στα… υποβρύχια αυτοκίνητα και φορτηγά…!

 Κάτι πιο… special? Τις Κυριακές, αν πάτε μία βόλτα στον… «Κόλπο του Νεκρού» («Deadman’s Bay»), θα ακούσετε μια μπάντα με μεταλλικά κρουστά να παίζει μελωδίες της Καραϊβικής, ενώ εσείς θα απολαμβάνετε ένα… brunch «Δυτικών Ινδιών»…!

 

8. Οι καταρράχτες στα καλύτερά τους – Jeju Island, Νότια Κορέα.

south koreaΑν είχατε αναρωτηθεί ποτέ πού υπάρχουν αυτοί οι γραφικοί καταρράχτες που βλέπετε σε φωτογραφίες και ημερολόγια, επισκεφθείτε το Jeju Island και θα βρείτε όλες τις κατάλληλες απαντήσεις. Γνωστό και ως ‘το νησί των Θεών’, το Jeju είναι από καιρό το μικρό… μυστικό της Κορέας, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε τόπο παγκοσμίως γνωστό για τη φυσική του ομορφιά. Στο Jeju, μπορείτε να επιδοθείτε σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων όπως trekking στο Halla-san, ιππασία, ή απλά να ξαπλώσετε στις πρωτόγονες παραλίες, λουσμένοι στο ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ωκεανό…!

 Κάτι πιο special? Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε μέσα από τα βρεγμένα μαγιό γυναικών καταδυτριών με αψεγάδιαστα κορμιά; Εδώ λοιπόν, μπορείτε να ρίξετε ένα… βλέφαρο στις διάσημες καταδύτριες Jeju, οι οποίες μοιάζουν απίστευτα με όμορφες γοργόνες, που οργώνουν τα νερά για ψάρια.

 

9. «Ειρήνη και Ευδαιμονία» – Dunk Island, Αυστραλία.

australiaΤην επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε την Αυστραλία, αντί να πάτε στους συνηθισμένους προορισμούς που βλέπετε στις καρτ – ποστάλ, προχωρήστε προς το Βορρά των Family Islands για να έχετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία από Αυστραλία. Η «Νήσος Dunk» είναι ένα πανέμορφο νησί με τροπική βλάστηση που βρίσκεται παράκτια της παραλίας Mission. Γνωστή στους γηγενείς ως ‘το νησί της ειρήνης και της ευδαιμονίας’, η «Νήσος Dunk» έχει να προσφέρει πολλά. Πότε ήταν η τελευταία φορά που παίξατε γκολφ σε τροπικό νησί; Και γκολφ θα παίξετε λοιπόν, και πολλά άλλα θα κάνετε σ’ αυτή την τοποθεσία.

 Κάτι πιο…special? Για να απολαύσετε το… οπτικοακουστικό θέαμα του νησιού, ακολουθήστε το χάρμα οφθαλμών κυκλικό μονοπάτι προς την κορφή του βουνού Kootaloo και μετά ξανά προς τους πρόποδες, μέσα από την τροπική βλάστηση των δασών. Μετά τον αρκετό ποδαρόδρομο (που όμως προσφέρει τέλεια γυμναστική!), φροντίστε την όμορφη συνοδό σας στο Σπα «Ειρήνη και Ευδαιμονία» για να κερδίσετε… extra πόντους τρώγοντας ένα brownie!

 

10. «Το Όλο Πακέτο» – Τόνγκα.

tongaΑν το ζητούμενό σας είναι η ποικιλία, τότε ασφαλώς θα το βρείτε στην Τόνγκα. Ένα αρχιπέλαγος με τέσσερα σαφώς διαφορετικά νησιωτικά συμπλέγματα, τα οποία προσφέρουν ποικίλες και ευχάριστες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Με ένα εκλεκτικό μείγμα από διάφορα τοπογραφικά… θαύματα, υπάρχει κάτι για όλους. Οι περιπετειώδεις μπορούν να κάνουν trekking στις πλαγιές των ανενεργών ηφαιστείων, ενώ οι χαλαροί μπορούν να… οριζοντιωθούν στις πανέμορφες παραλίες και να απολαύσουν το δροσερό και ήπια νωτισμένο κλίμα, χαζεύοντας τις κυρίες να επιδεικνύουν… tonga γραβατούλες!

Κάτι πιο…special? Από τα 176 νησιά που συγκροτούν το βασίλειο της Τόνγκα, τα 140 είναι ακατοίκητα. Ή μιλάμε για άφθαρτη φύση δηλαδή, η βήχουμε! Ακόμη και στις ακατοίκητες περιοχές, τα νησιά διατηρούν μια φιλόξενη και φυσική ατμόσφαιρα. Επισκεφθείτε την Τόνγκα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Βαβάου για να πάρετε μια ιδέα του πολιτισμού των νησιών. Επίσης, αν επισκεφθείτε την Τόνγκα, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το τριλίθινο μεγαλιθικό κατασκεύασμα της Χααμόνγκα.

 

11. «Τροπική Παρθένος» – Saba, Ολλανδικές Αντίλλες.

antillesΤο ψηλότερο σημείο στην Ολλανδία έχει τη μορφή μιας κορυφής ανενεργού ηφαιστείου, με τροπικά δάση να το περιβάλλουν, και ένα θαλάσσιο πάρκο γύρω από τις ακτές. Συνδέστε αυτή την εικόνα με πεζοπορίες, ορειβασία και θεαματικές καταδύσεις, κι έχετε τον οικοτουρισμό στα καλύτερά του! Προσθέστε τώρα και λίγη… γεύση Καραϊβικής μέσα από ποτό, τζόγο και παραλίες, κι έχετε μία επαρκώς σφαιρική εξωτική εμπειρία!

Κάτι πιο…special? Η χλωρίδα και η πανίδα αυτού του νησιού είναι τόσο καλά διατηρημένη, που μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν την έχει αγγίξει ανθρώπου χέρι! Καθώς το μέρος αυτό λοιπόν είναι σχετικά καινούργιος τουριστικός προορισμός και δεν τον ξέρει ακόμα πολύς κόσμος, θα βρείτε εύκολα την ησυχία που αναζητάτε…! Η κυβέρνηση εκεί έχει προστατέψει τη θαλάσσια ζωή έτσι ώστε να αποκτήσετε αναμφισβήτητα την καλύτερη καταδυτική εμπειρία στον κόσμο!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάρετε το μισθό για τον οποίο κοπιάσατε, φτιάξτε βαλίτσες και επιλέξτε για προορισμό σας ένα απ’ αυτά τα εξωτικά νησιά. Εκεί, ο χρόνος σταματά και όλα φαίνονται να είναι… απλά τέλεια! Πού αλλού θα μπορούσατε να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με παραλίες, υπέροχες κοπέλες με μπικίνι και απόλυτη ηρεμία;