[LandXML] Problem with Autodesk Civil 3D 2006 generated profiles

  • From: Daniel Lidström <daniel.lidstrom@xxxxxx>
  • To: "'Landxml (E-mail)" <landxml@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 11 Jun 2007 15:55:06 +0200

Hello!

Sorry if this doesn't concern everybody, but I don't know where else to ask.
I've just received some files that were generated by Autodesk Civil 3D 2006.
They contain profiles where the PVI elements are non-sequential.
Here's what it looks like:

<ProfAlign name="Etapp 2-2">
<PVI>29000. 162.48</PVI>
<PVI>38061.29 159.9</PVI>
<ParaCurve length="4.">29015. 162.48</ParaCurve>
<ParaCurve length="4.">29055. 161.88</ParaCurve>
...
<ParaCurve length="4.">38005. 155.15525022</ParaCurve>
<ParaCurve length="4.">38025. 156.75525022</ParaCurve>
<CircCurve length="5.85067995" radius="60.">29710. 156.282</CircCurve>
<CircCurve length="6.81059805" radius="60.">29717. 155.484</CircCurve>
<CircCurve length="8.16914443" radius="60.">29729. 155.484</CircCurve>
...
<CircCurve length="4.07372875" radius="60.">36922.99986405
144.10025022</CircCurve>
<CircCurve length="4.42312993" radius="60.">37965. 150.80525022</CircCurve>
<CircCurve length="7.37189291" radius="60.">38055. 158.7049</CircCurve>
</ProfAlign>

So, first comes all the PVIs, then the ParaCurves, then the CircCurves. BTW,
this is a 1.0 document.
According to the 1.0 specification, the PVI elements should come in
sequence. The above looks
like a program bug to me. Can somebody confirm this?
Thanks in advance!

Hälsningar,
Daniel
SBG AB

Phone: +4687112090
Fax  : +4687112098
Location:
       59 14'10" N
       18 00'09" E

Other related posts: