RE: gold wave

  • From: "Delaunay Christophe" <christophe.delaunay@xxxxxxxxxxx>
  • To: <jfw@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 20 Sep 2004 16:22:23 +0200

Hi Vic and the list,

I also noticed this behaviour with GodWave 5.08 but also with many other =
software : WinAce archiver or FineReader among others.

But I could reproduce this by doing as follows :

(1) I opened a command prompt.

(2) I entered the following command :

        type mytextfile

where mytextfile was a quite large text file. A file with about 300 =
lines of text would definitely raise this jaws problem on my system.

The text was made with two different computers : one with an AMD Athlon =
XP 1800+ and an ATI Radeon 7000/VE graphics card. The other computer was =
a Compaq with a Pentium IV rated at 1.4 gHz or so and a nVidia Vanta16 =
graphics card. Both computers are running under Windows 2000 SP3. Tests =
were made successively with Jaws 3.71, 4.51 and 5.0.844.

I don't know why this happens but I suspect it has to do with really =
fast screen updates but I'm not sure. The problem is that the only =
solution I coud find when menus are not displayed properly is to shut =
down Jaws and then, restart it.

If anyone know a better solution to this Jaws "fast screen updating" =
problem, especially how to prevent Jaws from being disturbed when =
applications perform fast screen updates, I'd really like to know.

Have a nice day. Chris

-----Original Message-----
From: jfw-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:jfw-bounce@xxxxxxxxxxxxx]On
Behalf Of Vic
Sent: lundi 20 septembre 2004 15:42
To: jfw@xxxxxxxxxxxxx
Subject: gold wave


Hi All.

Last night I downloaded the trial version of gold wave editor.. I =
installed
it and found it good so proceeded to buy. Then at some point, every time =
I
have gold wave running, jaws would not read menus. It is as if you press
insert s to the none setting. I can still press insert up to know where =
I
am. Also Jaws cursor can still read the screen.


I have both  Jaws 5 and 5 point 1. The same  problem happens in both
versions, only, with version 5, when I start gold wave, I hear 2 dings =
from
the computer speakers as the program is starting where as I do not hear =
any
dings when I have jaws version 5 point 1 running.

This is my setup.

Dell DIMENSION 8300.
              Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz.
512 MB of RAM.
Windows XP home SP2..

soundcard: Creative Odegy2
Display adapter: NVIDIA GeForce FX 5200

I'm using Jaws with eloquence and have downloaded the scripts for gold =
wave
from jfwlite but when I press insert q to find out what scrip is loaded, =
it
says default. Gold wave version is 5 point 8.


Thank you very much for any help.

Vic=20
--
To post a message to the list, send it to jfw@xxxxxxxxxxxxx
To unsubscribe from this mailing list, send a message to 
jfw-request@xxxxxxxxxxxxx with the word unsubscribe in the subject line.
Archives located at: http://www.freelists.org/archives/jfw

If you have any concerns about the list, post received from the list, or the 
way the list is being run, do not post them to the list. Rather contact the 
list owner at jfw-admins@xxxxxxxxxxxxxx

Other related posts: