[jaws-uk] Re: Jaws 5.1 startup probs

  • From: "Tom Reid" <Tom.Reid2@xxxxxxxxxxxxxx>
  • To: <jaws-uk@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 20 Dec 2004 19:38:27 -0000

Hi no joy. Plenty sound but immediately after log on.

Win xp, sp2.

Any thoughts,

Tom


  ----- Original Message ----- 
  From: Sean Randall 
  To: jaws-uk@xxxxxxxxxxxxx 
  Sent: Monday, December 20, 2004 12:47 AM
  Subject: [jaws-uk] Re: Jaws 5.1 startup probs


  Hi tom,
  I've been away for a while so hope I can be of use.
  Do you get General windows sound? if not, the sound card drivers could be 
taking a while to kick in.
  if so, I'm a bit flummoxed - jaws and narrator use totally different software 
for text output (unless jaws is using mstts by default).

  If you got a hardware syntha round, see if that talks as a default.
  And does the problem fix itself if you try to load a different synth without 
restart jaws?
  To do without speech:
  Insert j for the jaws window,
  Alt then l for language,
  C for change synthesizer,
  E for eloquence (if it's the only one beginning with e).

  HTH,

  Sean.
    ----- Original Message ----- 
    From: Tom Reid 
    To: jaws-uk@xxxxxxxxxxxxx 
    Sent: Sunday, December 19, 2004 3:22 PM
    Subject: [jaws-uk] Jaws 5.1 startup probs


    Have just had a crash and upgraded from windows xp home to xp pro.

    On startup, jaws is running, but, no sound. When I unload and reload, I get 
sound.

    Though I have jaws set to auto start, I looked in the registry and seems 
like no eloquence is default, though i may be misreading this.

    I can not get sound from narrator at startup either.

    Tom




----------------------------------------------------------------------------


    No virus found in this outgoing message.
    Checked by AVG Anti-Virus.
    Version: 7.0.289 / Virus Database: 265.6.0 - Release Date: 17/12/04



------------------------------------------------------------------------------


  No virus found in this incoming message.
  Checked by AVG Anti-Virus.
  Version: 7.0.289 / Virus Database: 265.6.0 - Release Date: 17/12/04
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.296 / Virus Database: 265.6.0 - Release Date: 17/12/04

Other related posts: