[haiku-bugs] Re: [Haiku] #13389: FirstBootPrompt: can't display Chinese and Japanese text.

  • From: "perelandra" <trac@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 24 Mar 2017 13:00:22 -0000

#13389: FirstBootPrompt: can't display Chinese and Japanese text.
----------------------------------+----------------------------
   Reporter:  mt                  |      Owner:  perelandra
       Type:  bug                 |     Status:  reopened
   Priority:  normal              |  Milestone:  Unscheduled
  Component:  Servers/app_server  |    Version:  R1/Development
 Resolution:                      |   Keywords:
 Blocked By:                      |   Blocking:
Has a Patch:  0                   |   Platform:  All
----------------------------------+----------------------------

Comment (by perelandra):

 I just installed hrev50134 in Japanese to a new partition and I can see
 all the charactes displayed properly.  Noto Sans CJK was set as the bold
 font.

 http://brianh.ftml.net/photos/haiku/hrev50134CJK-clean.png

 When changing the bold font to Noto Sans Bold again the bold characters
 are missing as I saw when booting to live desktop.

 I suspect there is something wrong with your install.  It may be a good
 idea to do a complete backup of everything in your boot directory to
 another BeFS partition.  The you can try to run "pkgman full-sync" in
 Terminal (then do a restart) and see if syncing all the installed packages
 resolves the issue.  If that doesn't do it, a clean install may be in
 order.  After a clean install you can just copy everything from your
 backup of your home directory back into /boot/home.

--
Ticket URL: <https://dev.haiku-os.org/ticket/13389#comment:17>
Haiku <https://dev.haiku-os.org>
The Haiku operating system.

Other related posts: