[argyllcms] Problem recognising chart. Argyle 1.0.4_DTP20_untethered

  • From: Rob <rob@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
  • To: argyllcms@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Mon, 30 Nov 2009 20:00:36 +0000

Hi ,

I am having a first stab at using the Argylle software for an Epson r2400 and an x-rite DTP20 spectrometer, which unfortunately is 1.02 formware so I have to use it untethered.

I first created a target with 'targen -v -d 9 -f 540  ./k3_540_1a4'
Then produced (and printed with gimp) a target as 'printtarg -v -i 20 -t -p A4 -C k3_540_1a4' and then subsequently scanned this chart with the untethered DTP20.

The DTP20 read the chart without problems and I am now trying to read the DTP20 stored patches with 'chartread -v ./k3_540_1a4' but there seems to be a problem recognising the chart.

Output as follows:

rob@AntecHeron:/opt/argyle/Argyll_V1.0.4/bin/rob$ ../chartread -v ./k3_540_1a4
Steps in each Pass = 30
Passes in each Strip = 18
Instrument Type:       DTP20
Serial Number:         005541
Main Date Code:        F415
Main Version:          1.02
Boot Version:          1.02
The battery charged level is 50%
Can't use saved spots because they don't match chart
About to read strip pass A
Trigger instrument switch or any key to start, Esc, ^C or Q to give up:
Strip read failed due unexpected error :'Communication protocol breakdown' (Unrecognised command)
Hit Esc, ^C or Q to give up, any other key to retry:
rob@AntecHeron:/opt/argyle/Argyll_V1.0.4/bin/rob$

I have tried re-reading the chart with the DTP20 but just using left -> right swipes but still get the same results, any idea what the problem is and where to go from here?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Output from the same in debug mode is:
rob@AntecHeron:/opt/argyle/Argyll_V1.0.4/bin/rob$ ../chartread -v -D ./k3_540_1a4
Steps in each Pass = 30
Passes in each Strip = 18
usb_get_paths about to look through buses:
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x2
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x1
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x765, PID 0xd020
usb_check_and_add() found known instrument
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x1
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x1
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x4b8, PID 0x7
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x2
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x1
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x1241, PID 0x1111
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x1
usb_get_paths about to look through devices:
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x1
dtp20: About to init coms
dtp20: About to init USB
icoms: About to set usb port characteristics
icoms: About to open the USB port
icoms: USB port needs opening
icoms: About to open USB port 'usb:/bus0/dev7 (Xrite DTP20)'
icoms: USB port is now open
icoms: Clearing any USB errors
icoms: usb port characteristics set ok
dtp20: Sending '0PR^M'response '<00>^M^J' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '0PR^M'response '<00>^M^J' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '^M'response '<00>^M^J' ICOM err 0x0
dtp20: Sending 'GI^M'response 'Instrument Type: DTP20^M^JSerial Number: 005541^M^JMain Date Code: F415^M^JMain Version: 1.02^M^JBoot Version: 1.02^M^J<00>^M^J' ICOM err 0x0
Instrument Type:       DTP20
Serial Number:         005541
Main Date Code:        F415
Main Version:          1.02
Boot Version:          1.02
dtp20: Got coms OK
dtp20: Sending '0PR^M'response '<00>^M^J' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '0008CF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending 'SV^M'response 'X-Rite DTP20 vF415^M<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '0101CF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '0005CF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '0207CF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '020ACF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '0518CF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '001ACF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '0416CF^M'response '<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '06BA^M'response '2^M<00>^M' ICOM err 0x0
The battery charged level is 50%
dtp20: Sending '00GM^M'response '19^M<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending 'CS^M'response '01^M<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '00GM^M'response '19^M<00>^M' ICOM err 0x0
Can't use saved spots because they don't match chart
About to read strip pass A
Trigger instrument switch or any key to start, Esc, ^C or Q to give up:dtp20: Sending 'CS^M'response '01^M<00>^M' ICOM err 0x0
dtp20: Sending '00030DS^M'response '<11>^M' ICOM err 0x11

Strip read failed due unexpected error :'Communication protocol breakdown' (Unrecognised command)
Hit Esc, ^C or Q to give up, any other key to retry:





Other related posts: