[argyllcms] Re: Calibration request while profiling bug

  • From: Kamil Tresnak <kamil.tresnak@xxxxxxxxx>
  • To: argyllcms@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 25 Sep 2014 15:19:52 +0200

Hi all,

imho medium quality workaround is possible thanks to the lower measurement
number (total), but this is not enough in the case you are using the "I"
option, which introduces additional measuring ... but maybe i am completely
wrong :)

Regards,

Kamil Tresnak

On Sun, Sep 21, 2014 at 4:51 AM, Steve Winter <steviewunda@xxxxxxxxx> wrote:

> Nikolay Pokhilchenko <nikolay_po@...> writes:
>
> >
> > 10 Feb. 2014, 14:47 +11:00 Graeme Gill wrote:Ilya Dedinsky wrote:
> > Hi,
> > thanks for your report.
> > > During calibration process (iteration 4) dispcal asked me to
> re-calibrate instrument.
> > > Here is dispcal message:
> > Hmm. There are a couple of bugs here. One is that (currentl) Argyll
> shouldn't
> > ask for instrument calibration during display calibration or
> profiling.Can confirm the bug in dispread. I've tried to read the display
> of the Android device by 1.6.3 dispread in web server mode. Instrument
> EyeOne Pro. Dispread executable was loaded from site. I've tried my own
> MinGW compilled 1.6.2 dispread - the same result - it asks a calibration in
> the middle of display reading process.The other (as you note) is that it
> doesn't give you a chance to position
> > the instrument back on the display afterwards.Confirming too for
> dispread. While display instrument calibraton was asked and the calibration
> performed the patches continued the changing before I press any key or
> moved the instrument onto the display.Dispread 1.6.2 by MinGW the same
> behaviour.> Is this behavior is normal, or may be better to pause dispcal
> until correct re-positioning
> > > of the instrument on the screen?
> > This will be fixed in the next release. Let me know if you need a fix
> sooner than
> > that.
> > Graeme Gill.
> >
> > Николай Похильченко
> >
>
>
> Hi Graham,
> I'm experiencing the same problem (as above) on 1.6.3 for Windows using an
> i1Pro Rev D and Dispcalgui 2.5. I'm asked to calibrate during iteration 3
> when profiling - I saw that someone had worked around this by setting the
> profile quality to medium, but that doesn't work for me. Any suggestions?
> And thanks for your amazing work in making this software available to us.
> Cheers
> Steve Winter
>
>

Other related posts: