[antispam-f] Re: SecureSockets

  • From: Frank de Bruijn <antispam@xxxxxxxxx>
  • To: antispam@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 13 Feb 2019 12:02:24 +0100

In article <5785a0374afreelists@xxxxxxxxxxxxxxxx>,
   Martin <freelists@xxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:

On 13 Feb in article <00eb6a8557.harriet@xxxxxxxxxxxxxxxx>,
   Harriet Bazley <lists@xxxxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
*help secure.
==> Help on keyword SecureSockets
Module is: SecureSockets   1.04 (26 Nov 2005)

Note that string in the module should be
    SecureSockets<tab>1.04 (26 Nov 2005)
but could be
    SecureSockets   1.04 (26 Nov 2005)
which I think could confuse FNmodule.

Not just FNmodule. I think it would break the OS's handling of the
module as well, as module names can contain spaces, so that tab is
*required* to delimit the module name.

Are you *sure* only one copy of SecureSockets exists on your machine?

There are several. Check Harriet's message from 08-02-2019.10:13:33:

There are several versions of the SecureSockets module within Hermes,
although I don't know for certain that this is where the module is
being loaded from:  <Hermes$Dir>.Resources.Secure (v1.01),
<Hermes$Dir>.Resources.Secure32 (v1.03), and
<Hermes$Dir>.Resources.SecureG (v1.04).   It was the latter that is
loaded by <Hermes$Dir>.NewSecure and which I tried double-clicking on
manually.

None of these are in a location AS would look, so if AntiSpam runs first
after a reboot of the machine, then the error

06 Feb 21:48:17 030 Unable to find a suitable version of the module
SecureSocket

is exactly that: AS did not find it.

But then Hermes is run:

the answer to the question as to how SecureSockets is getting loaded
at all is that Hermes is being run to send mail after the end of the
fetch

and after that, AS *should* run fine AS LONG AS IT IS RESTARTED (or the
settings are reloaded). It only looks for the module when the settings
are loaded or when the Module? button in the Choices window is clicked.

Regards,
Frank

Other related posts: