Fantastika

Ova mailing lista ima za cilj da okupi grupu istomišljenika, grupu onih koje zanima fantastika, bilo da je riječ o epskoj, naučnoj, ili, pak, nekoj trećoj, a sa prostora bivše Jugoslavije.

Na listi se mogu razmjenjivati knjige i filmovi, o istima raspravljati i t. d. Može se pisati na svim slovenskim jezicima, prisutnim na nekadašnjem jugoslovenskom prostoru.

Kako je ova lista prvenstveno namijenjena osobama sa oštećenim vidom, to se članovi mole da knjige koje budu slali, budu u, za ove osobe pristupačnim, formatima kao što su doc, docx, txt ili, eventualno, pdf i Epub.

Takođe se članovi mole da knjige domaćih pisaca na listu ne šalju. Ovo je zato što vlasnik liste ne želi da šteti domaćem izdavaštvu, niti da zlo čini domaćim piscima, koji ionako od svoga pisanja rijetko mogu da žive. Strani, pak, pisci, imaju već dovoljno, te ih naše malo društvo koje međusobno razmjenjuje elektronske primjerke njihovih knjiga, nikako ne može da ošteti.

Budući da ova lista okuplja ljude koji čitaju, te koji, shodno tome, nisu idioti, ona neće imati mnogo pravila. Prvo i jedino pravilo ove liste je, biti pristojan i uljudan. Ovo, naravno, ne znači da će onaj koji, npr. napiše: "Ljudi, što je ova knjiga dobra, jebote!", biti sa liste isključen. Onaj, pak, koji bude vrijeđao drugog kojeg člana, biće prvo opomenut, zatim će mu biti udijeljen poklon u vidu no post-a, a istom će kod trećeg izgreda odavde da odleti kao zmaj.

Listi se možete pridružiti poslavši email na adresu:

fantastika-request@freelists.org

(u polju za naslov (subject) upisati: subscribe).

Listi se takođe možete pridružiti posjetivši sledeću stranu:

//www.freelists.org/list/fantastika

Nakon prijave, poruke možete slati na adresu:

fantastika@freelists.org

Ukoliko budete imali kakvih pitanja, obratite se moderatoru, tj. mojoj malenkosti, na adresu:

nikolazekic@t-com.me

  • » List Category: Science Fiction
  • » List Archive: fantastika Archive
  • » RSS Feed:
  • » List Type (help): Moderated
  • » Current number of subscribers: 13
  • » Log in directly to this list
  • » ListRank: ListRank: 4ListRank: 4
  • » Subscriber Actions:

    We'll send you an email to verify your address.