[THIN] Re: http links to office docs broken after installing IE 8

*And one more thought, if you haven't installed it yet the Office 2007
compatibility pack would fix the extensions.
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?familyid=941B3470-3AE9-4AEE-8F43-C6BB74CD1466&displaylang=en
*
*
**Jim Kenzig
http://www.kenzig.com*



On Tue, Sep 21, 2010 at 6:52 AM, Jim Kenzig <jkenzig@xxxxxxxxx> wrote:

> *Replying to my own post but check out this post by Rick Mack back in
> February on checking and fixing file associations....*
> *Hi Angela,
>
> There are 2 system commands that let you list and change server file
> associations. These are:
>
> assoc- associate file extension with file type
>
> Example: C:\assoc .mdi
>               .mdi=mdi_auto_file
>
> ftype- associate a file type to an executable
>
> Example: C:\ftype mdi_auto_file
>               mdi_auto_file=C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\OIS.EXE
> /shellOpen "%1"*
> *In this example I've got Office 2007 installed.
>
> So if you wanted to fix the mdi file association, you'd run:
>
> assoc .mdi=mdi_auto_file
> ftype mdi_auto_file=C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\OIS.EXE /shellOpen "%1"*
> *The last command could also be:
> ftype mdi_auto_file="C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\OIS.EXE"
> /shellOpen "%1"*
> *Doing this on a whole farm isn't too hard if you download the PSTools
> utilities http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896649.aspx
>
> Copy psexec.exe to c:\windows and try something like this (it's one line):
>
> For /f "skip=3" %i in ('qfarm /load') do psexec 
> \\%ic:\windows\system32\cmd.exe /c assoc .mdi=mdi_auto_file & psexec
> \\%i c:\windows\system32\cmd.exe /c ftype
> mdi_auto_file=C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\OIS.EXE /shellOpen "%1"
>
> qfarm /load generates a list of on-line servers in your farm. If we read
> this list in a FOR look that skips the first 3 lines which are a title,
> header etc then we have the names of all the online servers in your farm.
>
> psexec \\servernamecommand will execute the command on the remote server.
> An & allows us to run two commands using the same variables on the same
> command line. If you want to turn this command into a batch file, remember
> to replace all the %i with %%i, but don't replace the %1 with a %%1.
>
> regards,
>
> Rick
> --
> Ulrich Mack
> Quest Software
> Provision Networks Division*
> *- Show quoted text -
>
> On Mon, Feb 9, 2009 at 5:21 PM, Angela Smith <angela_smith9@xxxxxxxxxxx>
> wrote:*
> *Hi*
> *I have deployed Office 2003 SP3 to our dev environment expecting it to
> break certain file associations based on article
> http://support.microsoft.com/kb/938813.  I can re-associate TIF by
> manually launching MS Office document Imaging on each Citrix Server and
> reassociating the extension via Tools/Options.  However it doesn't fix the
> MDI associations.*
> *Is there an easy way to re-associate MDI to MS Office document Imaging
> for all users?  A script that sets both would be great if one exists...*
> *Thanks in advance
> Ang*
> *
>
> Sell your car for just $50. It's simple!
> *
> *Jim Kenzig
> http://www.kenzig.com*
>
>
>
>   On Tue, Sep 21, 2010 at 6:48 AM, Jim Kenzig < wrote:
>
>> *There is a lot that could be happening here. Are you mapping home
>> drives? Have you turned on Content redirection? The issue you are having
>> seems to be with the "File Type Associations" and that is the term you
>> probably should be searching on. Search the archives of the Thin list and
>> there is stuff out there.
>> **Jim Kenzig
>> http://www.kenzig.com*
>>
>>
>>
>>
>> On Mon, Sep 20, 2010 at 7:38 PM, Hector Minero <minerohb@xxxxxxxxx>wrote:
>>
>>> I really don't get an error, IE 8 just opens and it goes to the home page
>>> instead of opening the Excel or Word files.
>>> This happens when using hyperlinks to Office, pdf, etc files.
>>> Attachments open fine.  This issue is really driving me crazy!  I wish I
>>> could deploy Firefox or Chrome to these servers.
>>>
>>> I'll try your link, though.
>>>
>>> Thanks,
>>>
>>> Hector.
>>>
>>>
>>> On Mon, Sep 20, 2010 at 6:45 PM, Carl Stalhood <cstalhood@xxxxxxxxx>wrote:
>>>
>>>> Does http://support.microsoft.com/kb/310049 help?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Mon, Sep 20, 2010 at 5:17 PM, Hector Minero <minerohb@xxxxxxxxx>wrote:
>>>>
>>>>> Hi all,
>>>>> After deploying IE 8 to my Win2k3 PS 4.5 servers, http links to Excel,
>>>>> Word, etc. don't open from emails (Outlook 2003).
>>>>> When users click on the http link, IE 8 opens the home page, that's it!
>>>>>
>>>>> It seems that the associations from IE have broke.  I found an article
>>>>> by Microsoft, but it does not fix the problem:
>>>>>
>>>>> http://support.microsoft.com/kb/162059
>>>>>
>>>>>
>>>>> Anyone seen this?
>>>>>
>>>>> --
>>>>> _____________________
>>>>>
>>>>> Hector Minero
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> _____________________
>>>
>>> Hector Minero
>>>
>>
>>
>

Other related posts: