[THIN] Re: Where the %&#$ are these drivers coming from?

That check, will attempt to install the driver, from the client, as I have
seen it.

 

  _____  

From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf
Of Adam Granatela
Sent: Monday, February 19, 2007 3:02 PM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Where the %&#$ are these drivers coming from?

 

Hey Chad, thanks for the reply.  In the print policy, I have native printer
driver auto-install enabled, and "Install Windows native drivers as needed."
selected.

 

Thing is, these aren't Windows native drivers that are auto-installing.
They are non-native...

 

On 2/19/07, Schneider, Chad M <CMSchneider@xxxxxxxxx
<mailto:CMSchneider@xxxxxxxxx> > wrote: 

And the check for allow install of native printers, is unchecked?

 

  _____  

From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx <mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx>
[mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx <mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx> ] On
Behalf Of Adam Granatela
Sent: Monday, February 19, 2007 2:49 PM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx <mailto:thin@xxxxxxxxxxxxx> 
Subject: [THIN] Where the %&#$ are these drivers coming from?

 

Here's a nice fun one.  PS4 enterprise, 3 servers.  Policies are set to grab
native drives, otherwise use Citrix UPD.  There are no printer mappings, and
no print drivers set to replicate.  No session printers, no imported print
servers, and no login scripts that run on the Citrix servers other than the
default usrlogon.cmd files.  

 

I went through and deleted out all non-native MS drivers.  In fact, I wiped
out all drivers except the Citrix UPD.  I went into the registry and
verified that the only driver was listed under version-3 and was the Citrix
UPD.  All should be good, right? 

 

Nope.  The next time a user logged on using a Canon driver, it auto-created,
and auto-installed the driver.  I can see it in the registry listed as a
driver with Canon listed as the provider, and not Microsoft.  My question to
you guys, how is this driver being installed?  I refreshed the local host
cache on all servers (datastore is SQL), and did an update printer and
driver information after deleting all the drivers, and verified that in the
CMC, only the UPD was listed for this particular server I'm testing with
(although it happens on all of them). 

 

Help! 

 

Adam

 

Other related posts: