[THIN] Re: DNS client settings through GPOs not applying

We do that (DHCP reservations) too on some networks.  It boggles though
that a GPO setting like this, that is supposed to work, just doesn't.
I suppose I can write a script to change the DNS settings on reboot, but
I just wanted to know if anyone had encountered this problem.
Yes, Static may be antiquated, but it serves a purpose.
Yes, the IP configuration includes DNS settings, too.  No, I'm not doing
anything that would stop an update and I've rebooted several times.
 
 
Thanks,

_______________________________ 
Hector Minero 


 

 

-----Original Message-----
From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On
Behalf Of Greg Reese
Sent: Wednesday, June 17, 2009 5:57 PM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: DNS client settings through GPOs not applying



        we're all statics here too.  But, we get there via DHCP
reservation.  setting the DNS globally is an option then.
        
        
        On Wed, Jun 17, 2009 at 4:06 PM, Steve Snyder
<kwajalein@xxxxxxxxx> wrote:
        

                dang - and  thought the army had some, uh, "antiquated"
ideas...
                
                
                On Thu, Jun 18, 2009 at 2:00 AM, Minero, Hector B CIV
NSWCDD, K55 <hector.minero@xxxxxxxx> wrote:
                

                        No, we use static settings.
                         
                         

                        _______________________________ 
                        Hector Minero 
                        NSWCDD K55 
                        Ph:(540)653-8859 

                                -----Original Message-----
                                From: thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx
[mailto:thin-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Berny Stapleton
                                Sent: Wednesday, June 17, 2009 9:58 AM
                                To: thin@xxxxxxxxxxxxx
                                Subject: [THIN] Re: DNS client settings
through GPOs not applying
                                
                                
                                Are you sending the clients DNS servers
via DHCP? Have you updated the DHCP server?
                                
                                
                                2009/6/17 Minero, Hector B CIV NSWCDD,
K55 <hector.minero@xxxxxxxx>
                                


                                Hi all: 
                                I need to change the settings for DNS
servers on several PCs.  I'm trying to do this by using the GPO setting:

                                Computer Configuration/Administrative
Templates/Network/DNS Client/DNS Servers 
                                I am using two IP addresses separated by
a space. 
                                The PCs are Windows XP SP3. 

                                I've run gpresult and the policy seems
to be applying, but the DNS servers are not changed. 
                                I've done a gpupdate /force and rebooted
a couple of times. 
                                Yes, the PCs are in the correct OU where
the policy is applied. 

                                Anyone seen this before? 

                                _______________________________ 
                                Hector Minero 




Other related posts: