[THIN] Re: Citrix ICA client over VPN Tunnel

Are all the clients coming from the exact same location? If not, you
need to reduce the MTU.
 
 -----Original Message-----
From: Ryan Lambert [mailto:rlambert@xxxxxxxxxxxxxxx] 
Sent: November 3, 2003 11:01 AM
To: thin@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [THIN] Re: Citrix ICA client over VPN Tunnel



        Even though other clients are accessing just fine? It's just
this one Windows XP Client.

         

        -----Original Message-----
        From: Claudio Rodrigues
[mailto:crodrigues@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx] 
        Sent: Monday, November 03, 2003 10:47 AM
        To: thin@xxxxxxxxxxxxx
        Subject: [THIN] Re: Citrix ICA client over VPN Tunnel

         

        Usually reducing the MTU size on the Citrix box fixes the issue.

         

         -----Original Message-----
        From: Ryan Lambert [mailto:rlambert@xxxxxxxxxxxxxxx] 
        Sent: November 3, 2003 10:38 AM
        To: thin@xxxxxxxxxxxxx
        Subject: [THIN] Re: Citrix ICA client over VPN Tunnel

                Digging a bit deeper, if I delete the MSLicensing Key
per http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;329888 the
connection will work once. Once the key is generated, it no longer
works.

                 

                What is that about?

                 

                -----Original Message-----
                From: Ryan Lambert 
                Sent: Monday, November 03, 2003 9:56 AM
                To: thin@xxxxxxxxxxxxx
                Subject: [THIN] Citrix ICA client over VPN Tunnel

                 

                Hi all,    

                 

                Having a strange problem with the Citrix ICA client over
a VPN connection to Citrix Metaframe XP FR3, Win2k SP3.

                 

                The VPN is established, can ping the server by its
internal IP Address, and can telnet to it on port 1494 and it answers
with ICA.

                 

                However, when a Citrix connection is made it will
initialize, flicker off the screen and just sit. The ICA icon remains by
the clock in the lower right of the screen, and within Citrix Management
Console there are sessions stuck at the state "ConnectQuery". In the
event log, I see "The Terminal Server could not issue a client
license"... though we have plenty of licenses available, and can connect
through the outside IP Address (sans VPN).

                 

                Any ideas? Other VPN clients set up the same way are
getting in.

                 

                --

                Ryan Lambert, MCP, CCA

                Network Engineer

                NetSource

                1242 East 49th St.

                Suite 503-B, Third Floor

                Cleveland, OH 44114

                Ph/Fax: 216-373-2757

                http://www.netsourceit.com/

                 

Other related posts: