[TechAssist] Re: Sony Unusual Shutdown SOLVED!

tda7142 used in rca ctc 175-187,,,you probably have one on your junk
pile

Bil Green wrote:

> Well, I didn't think that there was such a thing as No Vert
> Deflection with a fully lit screen.  This one really had me
> stumped.  Thanks to Dennis I checked the vert output and
> sure enough the chip was leaking that black stuff (what is
> that?).
>
> Thanks to Charlie for all those prints and the Sony error
> codes that pointed to the 4 flashes this one was
> displaying - Indicates No Vert.  Would have helped if Sony
> tech support would have told me this ($3 per minute).
>
> Don't have a TDA8172, but I am confident that will fix the
> set.
>
> Bil
>
> Sony KV27S42
> 1999 model
> Turns OFF as soon as screen lights up (then red LED blinks)
>
> The screen lights up rainbow colored (no video or snow) with
> the colors running up from the bottom (CRT tests o.k.)
>
> Very bright, but no retrace lines
> The CRT screen and cathodes voltages are normal
> HV is o.k.
> Focus Voltage is 8KV
>
> Disconnecting both the HV lead and the CRT socket - No help
> (still turns off and red LED keeps blinking)
>
> I replaced the flyback as recommended by someone who had
> similar problems with several Sony's, also the RGB output
> chip - No help
>
> Bil
>
> =================================
> Help make your TechAssist database better!
> Submit your fixes here: http://circuitwork.com/techassist/tip/#tips
> =================================
> To UNSUBSCRIBE your email address, click here:
> mailto:techassist-request@xxxxxxxxxxxxx?subject=unsubscribe

=================================
Help make your TechAssist database better!  
Submit your fixes here: http://circuitwork.com/techassist/tip/#tips
=================================
To UNSUBSCRIBE your email address, click here:
mailto:techassist-request@xxxxxxxxxxxxx?subject=unsubscribe

Other related posts: