[TechAssist] Re: Sony Unusual Shutdown SOLVED!

Emergency it was.  I just took the opportunity to ask
everyone what they think about using used parts.  I too use
'em if necessary - just always feel awkward when it's a
small part that I should have had anyway.

Bil


----- Original Message -----
From: "Ralph Dorsey" <Merlin-Wizard@xxxxxxxxxxxxxxxx>
To: <techassist@xxxxxxxxxxxxx>
Sent: Friday, November 23, 2001 7:00 PM
Subject: [TechAssist] Re: Sony Unusual Shutdown SOLVED!


>
> i use only new parts unless it's an emergency and i know
how people get
> around the holidays, so i thought you had an emergency
>
> Bil Green wrote:
>
> > Thanks, I didn't think to check those.
> >
> > Do honest techs actually use used chips?  What can you
say
> > to the customer? (when in a pinch in the past I would
just
> > not charge for any small used part).
> >
> > Well, I don't feel too bad this time since this CTC185
has
> > only seen a few days of use.
> >
> > Bil
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: "Ralph Dorsey" <Merlin-Wizard@xxxxxxxxxxxxxxxx>
> > To: <techassist@xxxxxxxxxxxxx>
> > Sent: Thursday, November 22, 2001 12:42 PM
> > Subject: [TechAssist] Re: Sony Unusual Shutdown SOLVED!
> >
> > >
> > > tda7142 used in rca ctc 175-187,,,you probably have
one on
> > your junk
> > > pile
> > >
> > > Bil Green wrote:
> > >
> > > > Well, I didn't think that there was such a thing as
No
> > Vert
> > > > Deflection with a fully lit screen.  This one really
had
> > me
> > > > stumped.  Thanks to Dennis I checked the vert output
and
> > > > sure enough the chip was leaking that black stuff
(what
> > is
> > > > that?).
> > > >
> > > > Thanks to Charlie for all those prints and the Sony
> > error
> > > > codes that pointed to the 4 flashes this one was
> > > > displaying - Indicates No Vert.  Would have helped
if
> > Sony
> > > > tech support would have told me this ($3 per
minute).
> > > >
> > > > Don't have a TDA8172, but I am confident that will
fix
> > the
> > > > set.
> > > >
> > > > Bil
> > > >
> > > > Sony KV27S42
> > > > 1999 model
> > > > Turns OFF as soon as screen lights up (then red LED
> > blinks)
> > > >
> > > > The screen lights up rainbow colored (no video or
snow)
> > with
> > > > the colors running up from the bottom (CRT tests
o.k.)
> > > >
> > > > Very bright, but no retrace lines
> > > > The CRT screen and cathodes voltages are normal
> > > > HV is o.k.
> > > > Focus Voltage is 8KV
> > > >
> > > > Disconnecting both the HV lead and the CRT socket -
No
> > help
> > > > (still turns off and red LED keeps blinking)
> > > >
> > > > I replaced the flyback as recommended by someone who
had
> > > > similar problems with several Sony's, also the RGB
> > output
> > > > chip - No help
> > > >
> > > > Bil
> > > >
> > > > =================================
> > > > Help make your TechAssist database better!
> > > > Submit your fixes here:
> > http://circuitwork.com/techassist/tip/#tips
> > > > =================================
> > > > To UNSUBSCRIBE your email address, click here:
> > > >
> >
mailto:techassist-request@xxxxxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
> > >
> > > =================================
> > > Help make your TechAssist database better!
> > > Submit your fixes here:
> > http://circuitwork.com/techassist/tip/#tips
> > > =================================
> > > To UNSUBSCRIBE your email address, click here:
> > >
> >
mailto:techassist-request@xxxxxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
> > >
> >
> > =================================
> > Help make your TechAssist database better!
> > Submit your fixes here:
http://circuitwork.com/techassist/tip/#tips
> > =================================
> > To UNSUBSCRIBE your email address, click here:
> >
mailto:techassist-request@xxxxxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
>
> =================================
> Help make your TechAssist database better!
> Submit your fixes here:
http://circuitwork.com/techassist/tip/#tips
> =================================
> To UNSUBSCRIBE your email address, click here:
>
mailto:techassist-request@xxxxxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
>

=================================
Help make your TechAssist database better!  
Submit your fixes here: http://circuitwork.com/techassist/tip/#tips
=================================
To UNSUBSCRIBE your email address, click here:
mailto:techassist-request@xxxxxxxxxxxxx?subject=unsubscribe

Other related posts: