Debug CRS-4000 failed start with ohasd

Hi all,
today when the time to go home was coming one development system crashed.
Not so bad, a reboot should solve the kernel panic caused from QLogic
module.
System have been restarted fine but oracle haven't been able to come up.

On console there was error
*CRS-4000: Command Start failed, or completed with errors.*

My environment is Oracle Linux 64bit 5.4 and oracle grid infrastructure
11.2.0.1.
I've done some search without finding any interesting docs. Now I'm at home
and I'm trying to figure out what I've to check tomorrow...
- Log file ohasd.log is empty. Do not contain any information regarding a
failed startup.
- Suggested action from oracle to run 'rm -rf /var/tmp/.oracle /tmp/.oracle
/usr/tmp/.oracle' was performed without solving anything.
- Suggested action from Metalink to check '/usr/local/bin/perl' was done,
but didn't solved

I can check note: *1083982.1 **Incorrect Ownership and Permission after
Relinking or Patching 11gR2 Grid Infrastructure* but this was a fresh
install, not an upgrade and never patched.
AFAIK There's no way to debug the init.ohasd script

Oracle support refers many time to *How to Proceed from Failed 11gR2 Grid
Infrastructure (CRS) Installation [ID 942166.1] *but there's no way to
debug? seems bad!

Any debug hint for this trouble?
I've also found patch 8740030 that should fix a problem with 'ohasd stop'
and is 280mb! Seems to be too big...how many hidden problem are solved with
this patch?!


Thanks all

Stefano

--
http://www.stefanocislaghi.eu

Other related posts: