RE: Database refresh problem

If you are using RMAN duplicate command to clone from 10203 production database 
backup to 10204 test database. Then it will not work. This is because duplicate 
command at the end issues "alter database open resetlogs", which you can not 
issue on a 10203 database files with 10204 software binaries.
 
What you need is install 10203 software on test system. DUPLICATE test database 
using 10203 binaries from production 10203 backup. Then upgrade it the usual 
way.
 
Or, if you are not duplicating, then follow following steps.
 
using 10204 binaries on test server
restore datababase; -- from 10203 production backup.
recover database ;  -- upto desired point in time
open database in ugprade mode
run catupg.sql
 
 
 
Regards,
Vishal Gupta
http://www.vishalgupta.com   

________________________________

From: oracle-l-bounce@xxxxxxxxxxxxx on behalf of nilesh kumar
Sent: Mon 09/11/2009 17:43
To: Bradd Piontek
Cc: Mark W. Farnham; ORACLE-L
Subject: Re: Database refresh problem


Yes, I restore the control files and datafiles from tape using RMAN and it is 
not the cold backup. Yes I am using RMAN  for refreshing.


On Mon, Nov 9, 2009 at 8:53 AM, Bradd Piontek <piontekdd@xxxxxxxxx> wrote:


        Nilesh, 
         This is pure speculation, but it looks like you are restoring / 
duplicating using RMAN. (maybe not). you may need to issue a 'recover 
database'. How did you 'restore the controlfile and datafiles'? 
        What is 'compatible' set to in the source database? 

        Bradd Piontek
          "Next to doing a good job yourself, 
                the greatest joy is in having someone 
                else do a first-class job under your  
                direction."
         -- William Feather 



        On Mon, Nov 9, 2009 at 10:47 AM, nilesh kumar <nileshkum@xxxxxxxxx> 
wrote:
        

                Hello Mark,
                
                I am on solaris box. I restored the control file, datafiles not 
the software ie binaries of 10g and logs also. I am trying to open the database 
in command prompt before to that i have also recovered the database. but when I 
issue the alter database open resetlogs it shows me every time as system 
file(.dbf) needs recovery. Checked the alert log also same message. 
                
                I got to know the production database was 10.2.0.3 and test 
database was of 10.2.0.4. Do I need to login to 10.2.0.3 database home and then 
try recovering and then do the upgrade to 10.2.0.4 afterwards ??
                
                Thanks
                Nilesh 


                On Mon, Nov 9, 2009 at 6:15 AM, Mark W. Farnham <mwf@xxxxxxxx> 
wrote:
                

                        Tell us a little more. When you say "I have restored 
every thing from the production to Test" do you mean all the datafiles and 
such, or do you also mean the software?

                         

                        How are you trying to open the database? OEM, sqlplus, 
something else?

                         

                        What operating system are you on?

                         

                        And the big one: Exactly what problem are you having? 
Is there an error message? Does it just hang? Have you looked in the alert log 
or otherwise explored the log and trace files?

                         

                        That would be a good start to help us help you.

                         

                        Regards,

                         

                        mwf

                         

                        
________________________________


                        From: oracle-l-bounce@xxxxxxxxxxxxx 
[mailto:oracle-l-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of nilesh kumar
                        Sent: Monday, November 09, 2009 9:01 AM
                        To: ORACLE-L
                        Subject: Database refresh problem

                         

                        Hello DBA's,

                         

                        Good Morning!!

                        Hoep everyone is doing a great job.

                         

                        I am stuck in middle of database refresh activity. I 
just got to know that the target Production database which I was refreshing was 
of version 10.2.0.3 where as the earlier database on test machine was 10.2.0.4. 
I have restored every thing from the production to Test. But I am facing the 
proble while I open the database. How should I solve this please help.

                         

                        Thanks

                        Nilesh




Other related posts: