[kismac] Re: a bug i may have found

  • From: Chapin's Bulk <chapinsbulk@xxxxxxxxxxx>
  • To: kismac@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 9 Jul 2003 17:49:39 -0500


I believe the bug is in the spoofing of the IP on the prismII... If i 
run kismac, the error does not occur, so i cen change the IP back to 
factory, and then quit kismac, no errors... change the IP, error..... 
so the bug appears to be in the WirelessMAC program that kismac 
installed.... When running kismac and kismac drivers, no problem, when 
i quit kismac and the sourceforge drivers it has a problem....



On Wednesday, July 9, 2003, at 03:13  PM, N. Karras wrote:

> In that case, I would not be so quick to suspect Kismac is causing the 
> =
> problem, unless it only happens after Kismac is started, then closed, 
> in =
> which case it may have left a driver installed which conflicts with =
> something else.  Otherwise, Kismac doesn't install anything resident 
> as =
> far as I know other than when you start it, then it unloads when it's =
> closed.  If you restart the computer, do not start Kismac, and insert =
> your card, and it crashes, you have basically eliminated is as the =
> problem.
>
> ----- Original Message -----=20
> From: "Chapin's Bulk" <chapinsbulk@xxxxxxxxxxx>
> To: <kismac@xxxxxxxxxxxxx>
> Cc: "Chapin's Bulk" <chapinsbulk@xxxxxxxxxxx>
> Sent: Wednesday, July 09, 2003 9:41 AM
> Subject: [kismac] Re: a bug i may have found
>
>
>> It does.
>> =20
>> =20
>> =20
>> =20
>> =20
>> On Wednesday, July 9, 2003, at 02:39  AM, N. Karras wrote:
>> =20
>>> First find out if it still does it with Kismac not running.
>>>
>>> ----- Original Message -----=3D20
>>> From: "Chapin's Bulk" <chapinsbulk@xxxxxxxxxxx>
>>> To: <kismac@xxxxxxxxxxxxx>
>>> Cc: "Jeff Chapin" <chapinj@xxxxxxx>
>>> Sent: Tuesday, July 08, 2003 8:41 AM
>>> Subject: [kismac] a bug i may have found
>>>
>>>
>>>> Ok, i have a linksys WPC11v3 card, which i installed the =3D
>>> wirelessdriver=3D20
>>>> driver for, then i installed kismac with patch. I then changed 
>>>> the=20
>>>> MAC =3D
>>>
>>>> on the card... This caused an instant OS problem requiring a =3D
>>> reboot....=3D20
>>>> Any time I inserted the card, with new MAC, I would instantly be =
> =3D
>>> forced=3D20
>>>> to do a hard reboot... I solved this by running kismac, and =
> hten=3D20
>>>> inserting the card, and changing the mac to the factory setting. =
> =3D
>>> Worked=3D20
>>>> just fine. I was able to recreate the problem using variations =
> of=3D20
>>>> this.. any time OSX tried to load the card, the comp required a=20
>>>> hard=3D20
>>>> reboot... At no time durring this was i able to "re-inject"=20
>>>> packets... =3D
>>>
>>>> I got a " i am not happy" message that appeared that only one 
>>>> card=20
>>>> was =3D
>>>
>>>> seen by kismac......
>>>> =3D20
>>>> =3D20
>>>> I am running kismac 0.05b, ( same results under what ever is listed 
>>>> =
>
>>>> as =3D
>>>
>>>> stable on maintaners site... i move to "untested" to see if this=20
>>>> has=3D20
>>>> been addressed)
>>>> =3D20
>>>> airport card (not extreme)
>>>> =3D20
>>>> OS 10.2.6
>>>> =3D20
>>>> linksys WPC11v3 card ( supposedly a prism2 card, and seems to=20
>>>> behave=3D20
>>>> like one in most respects)
>>>> =3D20
>>>> =3D20
>>>> =3D20
>>>> =3D20
>>>> towards the end of this, i managed to cause a reboot to be needed =
> =3D
>>> while=3D20
>>>> "wirelessMAC" was running... now i cannot run the program to change 
>>>> =
> =3D
>>> the=3D20
>>>> mac to factory...... I get a " program terminated" error... even=20
>>>> after =3D
>>>
>>>> i removed, reinstalled the program.....
>>>> =3D20
>>>> =3D20
>>>> Thanks for the GREAT work on this project... Let me know if i can=20
>>>> help =3D
>>>
>>>> in any way....
>>>> =3D20
>>>> =3D20
>>>> jeff chapin
>>>> =3D20
>>>>
>>>
>> =20
>>
>



Other related posts: