[kismac] Re: Okaaaay... passive mode working now

  • From: John Warren <xaive1@xxxxxxxxx>
  • To: kismac@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 16 Feb 2006 09:27:08 -0800

Upgrading to 10.4.5 did not correct my issues with drivers not loading
for the Airport Extreme.  I did not upgrade using Software Update, I
used the downloadable file from apple.

On 2/16/06, Lee Lindquist <inaudiblenoise@xxxxxxx> wrote:
> In response to your question - the channels are not completely alone
> in their frequency band. There is some overlap and RF bleed between
> the bands, so although the Main Channel remains constant, the signal
> is still partially picked up on the other channels surrounding it,
> because the channels do, in fact, overlap. There are only 3 non-
> overlapping channels, 1, 6, and 11.
>
> On Feb 16, 2006, at 7:35 AM, Robin L Darroch wrote:
>
> > Well, this is interesting.  It had been a while since I'd tested
> > KisMAC Airport Extreme passive by manually turning off the Airport
> > first - and I think that must have been under 10.4.3 - but now,
> > under 10.4.5, it seems to work like a charm.  Not a safe mode boot
> > or anything: everything else is still running, I just turned off
> > the Airport in the menu, opened KisMAC, selected the Airport
> > Extreme passive driver, and away it goes.  Then quit KisMAC and
> > turned on the Airport again... no problems.
> >
> > So, perhaps something between 10.4.3 and 10.4.5 fixed it for me...
> > but now it looks like I've got the same deal Seth gets: manually
> > turn off the Airport prior to opening KisMAC, and it works.  I
> > swear that *didn't* work when I tried it a month or two ago...
> >
> > ... so anyone else who's not tried that technique since updating to
> > 10.4.5, give it a try!
> >
> >
> > Finally - a query: does anyone know why the channel of each network
> > keeps changing when passive scanning using Airport Extreme?  Every
> > cycle through the channels, each network currently being detected
> > appears to change the channel number listed beside it.  The "Main
> > Channel" in the network detail screen remains constant, but the
> > "Channel" changes (from 1 through 4 for the downstairs apartment's
> > Airport network [main channel 1], and from 4 or 5 through 11 for my
> > network [main channel 8] and another one somewhere nearby [main
> > channel 11]).  Just curious, that's all.
> > --
> >
> > ----------------------------------------------------------------------
> > ---
> >  Robin L. Darroch - PO Box 2715, South Hedland WA 6722 - +61 421
> > 503 966
> >       robin@xxxxxxxxxxxxx - robin@xxxxxxxxxxx - robin@xxxxxxxxxxxxx
> >
> >
>
>
>

Other related posts: