RE: Domain Error After Quick Start Guide

Hi Tom,
 
With beta 2, it was sort of a crap shoot because the RPC filter was a
bit whack. However, there doesn't seem to be the same problems with
later builds.
 
Tom
www.isaserver.org/shinder <http://www.isaserver.org/shinder> 
Get the book!
Tom and Deb Shinder's Configuring ISA Server 2004
http://tinyurl.com/3xqb7 <http://tinyurl.com/3xqb7> 
MVP -- ISA Firewalls

        -----Original Message-----
        From: Tom Rogers [mailto:trogers@xxxxxxxxxxxxxxxxxx] 
        Sent: Tuesday, July 06, 2004 10:39 AM
        To: [ISAserver.org Discussion List]
        Subject: [isalist] RE: Domain Error After Quick Start Guide
        
        
        http://www.ISAserver.org
        
        It was joined to the domain when I installed Windows 2000
Server, but it would not work. When I got back from the holiday weekend,
I changed the access and it worked. Strange, thanks.
         
        -Tom
         

                -----Original Message-----
                From: Thomas W Shinder [mailto:tshinder@xxxxxxxxxxx]
                Sent: Tuesday, July 06, 2004 11:24 AM
                To: [ISAserver.org Discussion List]
                Subject: [isalist] RE: Domain Error After Quick Start
Guide
                
                
                http://www.ISAserver.org
                
                Hi Tom,
                 
                That's because the QS guide didn't cover user/group
based access control. Once you get past that, its not quick anymore :-)
                 
                The ISA firewall must join the domain if you are going
to use domain based users and groups.
                 
                HTH,
                Tom
                Tom
                www.isaserver.org/shinder
<http://www.isaserver.org/shinder> 
                Get the book!
                Tom and Deb Shinder's Configuring ISA Server 2004
                http://tinyurl.com/3xqb7 <http://tinyurl.com/3xqb7> 
                MVP -- ISA Firewalls

                        -----Original Message-----
                        From: Tom Rogers
[mailto:trogers@xxxxxxxxxxxxxxxxxx] 
                        Sent: Tuesday, July 06, 2004 8:21 AM
                        To: [ISAserver.org Discussion List]
                        Subject: [isalist] Domain Error After Quick
Start Guide
                        
                        
                        http://www.ISAserver.org
                        
                        Thanx to all that helped out - after using the
Quick Start Guide step by step, I have a fully functional ISA server
running. SecureNAT clients can access the Internet with most all
programs that they need to, if they have other programs that don't,
installing the Firewall client does the trick. For example, I found that
Telnet works only if Firewall client is installed.

                        I only have one issue though, that the Quick
Start guide did not address...When I try to change the "All Open"
Protocol rule to allow only our [Global Security Group - INTERNET USERS]
to have access, I get the error message...

                        "The specified domain either does not exist or
could not be contacted"

                        When I first try to change the access, I can see
my AD Domain listed and when I choose it, I can see all my users and
groups, but when I select the INTERNET USERS group, I get the above
error.

                        Any ideas on how to fix?

                        Thanx,

                        -Tom

Other related posts: