[Ilugc] Display problem

  • From: karthik@xxxxxxxxxxxxx (Karthik M)
  • Date: Wed, 11 Feb 2004 13:13:38 +0530

On Wednesday 11 Feb 2004 12:04 pm, franklins@xxxxxxxxxx wrote:

It's a P IV 2.4 Ghz. Has a mercury Intel chipset MB (845GL Chipset). It has
onboard VGA, sound, LAN etc. 256 DDR RAM. 80GB HDD, Samtron 56V col.
monitor. I have made dual booting (WIn-98 & RH9). Windows is working fine.
While RH KDE has problems. The resolution is good when it is kept at
600x800 and would not go higher than that (1024x768, etc) in "thousands of
colors"

But when 256 colors option is selected it can handle 1024x768 but as you
know it is not of good quality. I tried with the frequency settings and
display conifuration file but to no luck. Can you please help with your
solutions?

What driver are you using?  Check /etc/X11/XF86config.  If you are using VESA, 
check if vesa supports such hi colors on hi resolutions.  

I cant understand "thousands of colors": is the setting in your XF86config 16 
bit or 24 bit.  I have a similar hardware using VESA driver at 1024x768, 
16bit color.

Does someone know of any binary driver modules for 845 chipset for RedHat 
kernels?  Something similar to what nVidia nForce driver rpms will be good.

-- 
Karthik M
System Administrator - Infrastructure Team

SIP Technologies & Exports Limited,
G4, Elnet Software City, CPT Road,
Taramani, Chennai 600 113,
INDIA.

Phone: +91-44-22541401
+91-44-22541031
Fax: Â  +91-44-22541475

Website: http://www.siptech.com






Other related posts: