[PCB_FORUM] Re: could not fit symbol

Sam,

You have your Ref Des silkscreen subclass VERY close to the edge of your
defined workspace. Could it be that it is too close and the program
thinks that you have something defined outside of the drawing space
parameters?
I noticed that your text size #17 has a character space of zero defined.
What is the minimum character space that the software will use, if none
is defined? Your text DOES have spaces between the characters so maybe
this default spacing is at fault.

Take all your Ref Des text and move it over to the left by 10 mils and
see if that clears up your issue. By the way, for REF DES text on a
symbol, you only need a place holder (only a few characters) for the
program to "see" it and over-write it with the netlist ref des. for that
part. Just my two cents there.

Also, I noticed that you don't have a photoplot width defined in your
text sizes. Just make sure that on each layer of the artwork definition,
you have minimum line width defined to something other than zero,
otherwise you won't have any text on your layers. Again, just my two
cents.

Hope this helps,
Natalie

-----Original Message-----
From: sjcharles@xxxxxxx [mailto:sjcharles@xxxxxxx] 
Sent: Monday, September 20, 2004 3:26 PM
To: icu-pcb-forum@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [PCB_FORUM] Re: could not fit symbol

> here is part. I made the board outline bigger. I enter  numbers in
part extents to see if anything was attached. I made sure the datum was
at 0,0. Still part gives me errors. I guess recreating in only option
left.

Thanks for your time
Sam
> From: "Mitch S. Morey" <cadpro2k@xxxxxxxxxx>
> Date: 2004/09/20 Mon PM 06:03:56 EDT
> To: icu-pcb-forum@xxxxxxxxxxxxx
> Subject: [PCB_FORUM] Re: could not fit symbol
> 
> Sam,
> 
> Post the .dra file to the server here, and we can certainly tell you
if
> there is a problem with the part or if it's your board file.
> 
> Good day.
> 
> >
> > Sam:
> >
> > Make sure that your origin of the symbol is
> > within the package boundary.
> >
> > Les wong
> >
> >
> >> >
> >> > Group:
> >> >
> >> > I did a update to pcb and sot23_5 got deleted.
> >> Using quickplace i get the
> >> error "could not fit symbol". Tried using "place
> >> manually" to no avail. I'm
> >> using 15.2.
> >> >
> >> > thanks
> >> > Sam
> 
> 
> 
> -----------------------------------------
> Stay ahead of the information curve.
> Receive PCB news and jobs on your desktop daily.
> Subscribe today to the PCB CafeNews newsletter.
> [ http://www10.pcbcafe.com/nl/newsletter_subscribe.php ]
> It's informative and essential.
> -----------------------------------------------------------
> To subscribe/unsubscribe: 
>       Send a message to icu-pcb-forum-request@xxxxxxxxxxxxx
>       with a subject of subscribe or unsubscribe
> 
> To view the archives of this list please login at
> http://www.freelists.org. Our list name is icu-pcb-forum
> or go to http://www.freelists.org/archives/icu-pcb-forum/
> 
> Problems or Questions:
>       Send an email to icu-pcb-forum-admins@xxxxxxxxxxxxx
> 
> Want to post a job listing ?  DON'T DO IT HERE!  
> Better yet, join our jobs listing forum.
> 
> SUBSCRIBE:  icu-jobs-forum-subscribe@xxxxxxxxxx
> POST:       icu-jobs-forum@xxxxxxxxxx
> -----------------------------------------------------------
> 
-----------------------------------------------------------
To subscribe/unsubscribe: 
        Send a message to icu-pcb-forum-request@xxxxxxxxxxxxx
        with a subject of subscribe or unsubscribe

To view the archives of this list please login at
http://www.freelists.org. Our list name is icu-pcb-forum
or go to http://www.freelists.org/archives/icu-pcb-forum/

Problems or Questions:
        Send an email to icu-pcb-forum-admins@xxxxxxxxxxxxx

Want to post a job listing ?  DON'T DO IT HERE!  
Better yet, join our jobs listing forum.

SUBSCRIBE:  icu-jobs-forum-subscribe@xxxxxxxxxx
POST:       icu-jobs-forum@xxxxxxxxxx
-----------------------------------------------------------

Other related posts: