[PCB_FORUM] Re: could not fit symbol

Sam,

Most of the time this is related to Text defined
in the symbol with a certain text block that is set
differently in the board.

This may of been suggested before, but can you
open a new Allegro database (.brd) from scratch
and attempt to place the symbol to see if it places.

I noticed that the symbol you provided has the
reference designators defined as Text Block 17
which is not a standard Allegro Text Block. It is
possible that Text Block 17 in your Allegro .brd
is set to 0 or something very very large which is
causing it all kinds of heartache when placing.

There is a setting in User Preferences under
the Misc Folder that controls what happens when
placing symbols which different Text block definitions.
The setting is "preseve_symbol_textblocks", if set
it uses the Text block defined inside the Allegro .brd
and only transfers the Text Block number not the size
from the symbol.

Hope this helps,
Michael Catrambone
UTStarcom, Inc.

BTW:  I generated a symbol (.psm) from your .dra and was
able to place it in a new Allegro .brd database with any issues
or errors.




<sjcharles
09/20/2004 05:26 PM


Please respond to icu-pcb-forum@xxxxxxxxxxxxx

Sent by:


To:    <icu-pcb-forum@xxxxxxxxxxxxx>
cc:
Subject:    [PCB_FORUM] Re: could not fit symbol


> here is part. I made the board outline bigger. I enter  numbers in part
extents to see if anything was attached. I made sure the datum was at 0,0.
Still part gives me errors. I guess recreating in only option left.

Thanks for your time
Sam
> From: "Mitch S. Morey" <cadpro2k@xxxxxxxxxx>
> Date: 2004/09/20 Mon PM 06:03:56 EDT
> To: icu-pcb-forum@xxxxxxxxxxxxx
> Subject: [PCB_FORUM] Re: could not fit symbol
>
> Sam,
>
> Post the .dra file to the server here, and we can certainly tell you if
> there is a problem with the part or if it's your board file.
>
> Good day.
>
> >
> > Sam:
> >
> > Make sure that your origin of the symbol is
> > within the package boundary.
> >
> > Les wong
> >
> >
> >> >
> >> > Group:
> >> >
> >> > I did a update to pcb and sot23_5 got deleted.
> >> Using quickplace i get the
> >> error "could not fit symbol". Tried using "place
> >> manually" to no avail. I'm
> >> using 15.2.
> >> >
> >> > thanks
> >> > Sam
>
>
>
> -----------------------------------------
> Stay ahead of the information curve.
> Receive PCB news and jobs on your desktop daily.
> Subscribe today to the PCB CafeNews newsletter.
> [ http://www10.pcbcafe.com/nl/newsletter_subscribe.php ]
> It's informative and essential.
> -----------------------------------------------------------
> To subscribe/unsubscribe:
>     Send a message to icu-pcb-forum-request@xxxxxxxxxxxxx
>     with a subject of subscribe or unsubscribe
>
> To view the archives of this list please login at
> http://www.freelists.org. Our list name is icu-pcb-forum
> or go to http://www.freelists.org/archives/icu-pcb-forum/
>
> Problems or Questions:
>     Send an email to icu-pcb-forum-admins@xxxxxxxxxxxxx
>
> Want to post a job listing ?  DON'T DO IT HERE!
> Better yet, join our jobs listing forum.
>
> SUBSCRIBE:  icu-jobs-forum-subscribe@xxxxxxxxxx
> POST:       icu-jobs-forum@xxxxxxxxxx
> -----------------------------------------------------------
>






-----------------------------------------------------------
To subscribe/unsubscribe: 
        Send a message to icu-pcb-forum-request@xxxxxxxxxxxxx
        with a subject of subscribe or unsubscribe

To view the archives of this list please login at
http://www.freelists.org. Our list name is icu-pcb-forum
or go to http://www.freelists.org/archives/icu-pcb-forum/

Problems or Questions:
        Send an email to icu-pcb-forum-admins@xxxxxxxxxxxxx

Want to post a job listing ?  DON'T DO IT HERE!  
Better yet, join our jobs listing forum.

SUBSCRIBE:  icu-jobs-forum-subscribe@xxxxxxxxxx
POST:       icu-jobs-forum@xxxxxxxxxx
-----------------------------------------------------------

Other related posts: