[gptalk] Re: Null SID and GPO processing

  • From: "Martin Hugo" <Martin_Hugo@xxxxxxxx>
  • To: gptalk@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 21 Jun 2007 07:44:46 -0400

Are they cloned machines?  Try running Newsid from sysinternals on the
affected machines.

Martin T. Hugo
Network Administrator
Hilliard City Schools
Tel: 614-921-7102

gptalk@xxxxxxxxxxxxx writes:
>Hi all,
>I was just wondering if anyone had come across this issue before.  I was 
>having some problems with GPO processing - software installation and 
>noticed that several workstations were members of a Group called NULL 
>SID instead of expected groups (authenticated users etc)
>I seem to get various GPO processing problems with these (obviously 
>because they are not in authenticated users group and can't read the 
>policies)  Re-adding the machine to domain solves initially but then it 
>will end up joining the Null SID group again.  DCs seem fine and 
>machines can connect to Domain and authenticate etc - ran dcdiag, nltest 
>Any thoughts or clues would be  be most welcome.   At the moment my only 
>fix is removing and readding to domain which fixes temporarily. 
>Thanks for your thoughts - I am guessing it must be some sort of 
>intermittent network problem.   Found a little on web on this issue but 
>no real fix or cause so far.
>You can unsubscribe from gptalk by sending email to
>gptalk-request@xxxxxxxxxxxxx with 'unsubscribe' in the Subject field OR
>by logging into the freelists.org Web interface. Archives for the list
>are available at http://www.freelists.org/archives/gptalk/

Other related posts: