[gptalk] Re: Group Policy Not Applied (Unknown Reason)

  • From: "Alan & Margaret" <syspro@xxxxxxxxxxxxxxxx>
  • To: <gptalk@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 25 Sep 2007 07:46:20 +1000

Hi Mary,

 

Did you try enabling logging? 

 

Checkout http://support.microsoft.com/kb/221833/en-us then post the Userenv
log created. It should have a better error message of why it is not being
applied.

 

Alan Cuthbertson

 

 

 Policy Management Software:-

http://www.sysprosoft.com/index.php?ref=activedir
<http://www.sysprosoft.com/index.php?ref=activedir&f=pol_summary.shtml>
&f=pol_summary.shtml

 

ADM Template Editor:-

http://www.sysprosoft.com/index.php?ref=activedir
<http://www.sysprosoft.com/index.php?ref=activedir&f=adm_summary.shtml>
&f=adm_summary.shtml

 

Policy Log Reporter(Free)

http://www.sysprosoft.com/index.php?ref=activedir
<http://www.sysprosoft.com/index.php?ref=activedir&f=policyreporter.shtml>
&f=policyreporter.shtml

 

 

 

 

  _____  

From: gptalk-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:gptalk-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On
Behalf Of Collingwood.Mary
Sent: Tuesday, 25 September 2007 7:21 AM
To: gptalk@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [gptalk] Group Policy Not Applied (Unknown Reason) 

 

Hi Jamie and Darren,

I am not using a filter for most of the policies (12 out of 14).  The
machine does get one policy.  I have blocked inheritance on the OU but then
link the Default Domain Policy, and my workstation Settings policies to the
OU.  There are two sub OUs under it for the two Business Units who use these
machines.  Even though the "Group Policy Inheritance" tab shows that all the
policies should come down and apply the only one that does is one that is
linked to the sub OU that contains my test machine.  I'm not sure why.  I
block inheritance because these machines are handheld and used out in the
field.  They do not need all the other policies which mainly open exceptions
in the Windows firewall for specific applications.  If it is an issue I
could unblock inheritance, but I don't understand why linking the policies
below the block doesn't work.

Thanks for your help.

Mary Collingwood

We Energies - IT Services

Client Device Integration

Date: Thu, 20 Sep 2007 10:33:09 -0500

From: "Collingwood.Mary" <Mary.Collingwood@xxxxxxxxxxxxxxx>

Hello List,

I have a Tablet PC that is not getting all the Group Policy that it

should.  Instead RSoP shows Group Policy Not Applied (Unknown Reason) . 

Is there a tool for troubleshooting that can help me figure this out?

Thanks in advance for your help.

Mary Collingwood

We Energies - IT Services

Client Device Integration

------------------------------

Subject: [gptalk] Re: Group Policy Not Applied (Unknown Reason) 

Date: Thu, 20 Sep 2007 10:36:58 -0500

From: "Nelson, Jamie R Contr 72 CS/SCBAF" <Jamie.Nelson.ctr@xxxxxxxxxxxxx>

Are you using any security group or WMI filtering on the GPO(s) in

question? Does the system receive any Group Policy at all?

Regards,

Jamie Nelson

Other related posts: