RE: RPC Over HTTPS....

  • From: "Michael B. Smith" <michael@xxxxxxxxxx>
  • To: "[ExchangeList]" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 3 Dec 2004 10:21:59 -0500

So, what happens when you https://<servername>/rpc ? Have you followed
the "debugging rpc over http" kb article? What step does it fail at? 

-----Original Message-----
From: Ian Roberts [mailto:ian@xxxxxxxxxxxxxx] 
Sent: Friday, December 03, 2004 9:54 AM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] RPC Over HTTPS....

Hi ! Been struggling to get RPC over HTTPS working for some time now.
Wondered if anyone in the group had a similar problem and hopefully was
able to fix it.

I'm running SBS 2003 Premium Edition. I can get it to work from within
my lan, by checking connection properties I can see I'm connected using
https, so I'm fairly sure my client configuration is correct. The rpc
over http proxy is installed and I've double checked my registry entries
and permissions on the rpc virtual directory.

When I try to connect to my Exchange Server using rpc over https
externally it will prompt me for my password then just hang and
eventually say "The Exchange Server is not available" or similar.

If I then go to %systemroot%\system32\Logfiles\HTTPERR in the logfile I
get an entry in the log like:-

2004-12-02 17:47:33 38434 443 HTTP/1.0
RPC_OUT_DATA /rpc/rpcproxy.dll? - 1

Anyone have any ideas how I can get this to work ?

Many thanks in advance

List Archives:
Exchange Newsletters:
Exchange FAQ:
Other Internet Software Marketing Sites:
World of Windows Networking: Leading
Network Software Directory:
No.1 ISA Server Resource Site: Windows Security
Resource Site: Network Security Library: Windows 2000/NT Fax Solutions:
You are currently subscribed to this Discussion List as:
michael@xxxxxxxxxx To unsubscribe visit
Report abuse to listadmin@xxxxxxxxxxxxxx

Other related posts: