RE: Mailbox migration from Ex5.5 to Ex2k3

  • From: "Mulnick, Al" <Al.Mulnick@xxxxxxxxxx>
  • To: "[ExchangeList]" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 3 May 2004 11:44:24 -0400

confused slightly by what was done and why.  Why did you want to change the
ports on the second server for SRS?  That wasn't needed from what you
mentioned.  Not being able to move the mailbox sounds like your ESM cannot
access the store.  Can you access the store?  Is it mounted?  Is it showing
errors?  
 
Al

  _____  

From: Moto Tohda [mailto:m-tohda@xxxxxxxxxxxxx] 
Sent: Monday, May 03, 2004 11:25 AM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] Mailbox migration from Ex5.5 to Ex2k3


http://www.MSExchange.org/
Hi all,

I have Exchange 5.5 on Windows 2000 AD. The exchange server is also a Domain
Controller (I will call this Server1).
Because of LDAP issue, I have already changed LDAP port of Server1 to 390 to
avoid conflict with DC service.
Now, I have a new server which I want to join the same Window2k AD and
install Exchange 2003 (Server2).
My goal was to join Server2 to the same site as Server1, migrate all
mailboxes, then demote Server1 at the end.

I followed the steps on the Exchange Deployment Tools to do the
installation.
Forestprep, Domainprep, Active Connector setup, and Exchange Server
installation all went well on Server2. (So I believed)
Now at the end, I tried to change the connection agreement as suggested, put
Server2 as the Exchange Server on Exchange Server Information and change the
port number from 390 to 379 to accomodate SRS.
However, when I do this, I get "Unable to contact the Exchange server..."
error.
If I change the server name to Server2 with the port unchanged (390), it
will be successfully applied.
With this unsure step, I went forward to move the mailbox from Server1 to
Server2.
I get an error report saying that "Information store could not be opened.
The logon to the MS Exchange Server computer failed."
Obviously no mailbox was moved.
I do see both servers on Exchange System Manager on Server2 and on Exchange
Administrator on Server1.
I can access the mailbox and other information as well.
So my guess is the above unsuccessful step to change the port number is the
problem here.

I'm looking at KB and help files but haven't come across anything yet.
I really appreciate your help.
Thank you.

        Moto Tohda


------------------------------------------------------
List Archives: http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
Exchange Newsletters: http://www.msexchange.org/pages/newsletter.asp
Exchange FAQ: http://www.msexchange.org/pages/larticle.asp?type=FAQ
------------------------------------------------------
Other Internet Software Marketing Sites:
Leading Network Software Directory: http://www.serverfiles.com
No.1 ISA Server Resource Site: http://www.isaserver.org
Windows Security Resource Site: http://www.windowsecurity.com/
Network Security Library: http://www.secinf.net/
Windows 2000/NT Fax Solutions: http://www.ntfaxfaq.com
------------------------------------------------------ 

Other related posts: