RE: HELP needed on Mail Server with Slow Internet Connection

  • From: "Devin McBride" <devin@xxxxxxxxxx>
  • To: "[ExchangeList]" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 15 Jan 2006 11:29:22 -0800

Hi Lee,
Is the server set to allow anonymous relay?


From: Lee Ann Swanson [mailto:swanson@xxxxxxxxxx]
Sent: Sat 1/14/2006 9:16 PM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] HELP needed on Mail Server with Slow Internet Connection

HELP -- I'm beside myself and hope I'm overlooking something simple.

Have an Exchange 2003 with SP1 that worked well for a week and now when the
virtual SMTP server is started, the Internet slows to a crawl.

Here's what I've done and noted:
-- No significant entries in the Event Log -- a couple entries for a
blacklist, but am in process of cleaning that up -- no other
-- No large numbers of entries/messages in Queues of ESM
-- Have a Cisco PIX 501 on outside, and enabled logging... Not much there
either in terms of activity
-- Have Symantec 10 and Mail Security on this which I believe are configured
-- there is really just not a lot of traffic going on.

It appears that the main problem is when the smtp service and/or smtp
virtual server is started. Any Internet access is very SLOW and they
Terminal Service users (which is on another server) are complaining.

Any suggestions greatly appreciated!!

 Lee Swanson

List Archives:
Exchange Newsletters:
Visit for more information about our other sites:
You are currently subscribed to this Discussion List as: 
To unsubscribe visit
Report abuse to info@xxxxxxxxxxxxxx

Other related posts: