RE: For Andrew- OWA Setup-the final step

  • From: mmmopo errer <hatem20072008@xxxxxxxxx>
  • To: "\[ExchangeList\]" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 20 May 2005 09:47:06 -0700 (PDT)

dear Andrew, 
Many thanks for your help, really i am about to finish fromit, i will confirm 
with you and i will let you know that it done.
many thanks for you and for every one who give hand here , i will confirm all 
if its work.
by the way, here in saudi arabia, its now 7:30 PM , Friday 20-May-2005.
what about you.
Have a nice week end , all, espicailly for you Andrew

Andrew English <andrew@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
v\:* {behavior:url(#default#VML);}o\:* {behavior:url(#default#VML);}w\:* 

If you are not going to host your own company website then ask your ISP or 
whoever hosts your company name to add a record called and 
point it to


Make sure you setup ISA so that your Internal NIC to be the primary one, and 
your External to be the secondary if you are setting your ISA server to in Edge 
mode. You do this by going to network connection, click on Advanced in the top 
menu bar, then click on Advanced Settings. 


Setup the Internal NIC as follows (this is just an example):




Gw: (empty)



DNS2: (empty or DNS of your secondary server)







From: mmmopo errer [mailto:hatem20072008@xxxxxxxxx] 
Sent: Friday, May 20, 2005 12:15 PM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] For Andrew- OWA Setup-the final step 


dear andrew,


i am in the Process of it now, 


so i will not need to install another server at all , i will work on the server 
which is running the current exchange server 2000. but i will use the ISA 
server to publish it.


note that, the exchange server now has 1 network card connected to my LAN with 
the internal IP-address as the following :-


IP adrress:


D.Gw; :



and the name of the exchange server is ( , so i will 
add another Network Card to ISA server to be connected to ISP with the 
following IP-Address :-


IP-Address :





and i will make the publishing rule to work on that IP-Address, and i will let 
the user to type in in there web browser :-,  and they should be able toaccess.


but the main thing, i did not request to change any thing in the DNS settings 
at all, 


all what i did i change the MX record to map only to my exchange server , that 
is it.


i did not change or Add A recorde to map to this IP-address at all for the OWA.


so do you think i made something wrong.


Please confirm with me.



List Archives:
Exchange Newsletters:
Exchange FAQ:
Other Internet Software Marketing Sites:
World of Windows Networking:
Leading Network Software Directory:
No.1 ISA Server Resource Site:
Windows Security Resource Site:
Network Security Library:
Windows 2000/NT Fax Solutions:
You are currently subscribed to this Discussion List as: 
To unsubscribe visit
Report abuse to listadmin@xxxxxxxxxxxxxx 
Do you Yahoo!?
 Yahoo! Small Business - Try our new resources site! 

Other related posts: