RE: Failed Exchange 2003 setup part II

  • From: "Shevill, Mark M SITI-ITIBCE22" <Mark.Shevill@xxxxxxxxx>
  • To: "[ExchangeList]" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 6 May 2004 08:13:17 +0100


Firstly check out this:;en-us

        I have seen a similar situation to this before. The issue I had
was with the installation of the routing engine. In order to resolve my
problem I performed an authorative restore on AD followed by  a semantic
analysis check. This highlighted a number of issues with the security
within the AD database. 
        Following that I manually uninstalled the Exchange installation.

The next installation was clean and all services installed correctly. 

Mark Shevill

IMG Messaging Technical Lead 
Shell Information Technology International Limited 
Rowlandsway, Wythenshawe, Manchester M22 5SB, United Kingdom 

Tel: +44 161 435 8709 Fax: +44 161 933 3502 Other Tel: +44 7932 625510 
Email: Mark.Shevill@xxxxxxxxx 

-----Original Message-----
From: Andy [mailto:andy@xxxxxxxxxxx] 
Sent: 06 May 2004 00:32
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] Failed Exchange 2003 setup part II

This is an update to a previous post. Basically I have tried to install
Exchange 2003 on a Windows 2000 server running sp4.

All the prerequisites have been met and dcdiag and netdiag didn't throw
any errors. This is the only server on the domain.

When first installed forestprep and domainprep ran without error. The
next chain of events is a bit hazy as it was late at night, but I think
the setup failed complaining of a lack of disk space. Disk space on the
system drive was not high about 500mb, but I was installing onto E:. 

Only 3 services (info store, mta stacks and system attendant) are
installed and there are no menu items for Exchange on the start menu.
Some directories such as mdbdata are missing and there is no priv1 or
pub1 files to be seen!

If I run the install again forestprep and domainprep run fine and the
final setup claims it needs 1mb and then completes without error.

If I run it with the disaster recovery option I get the error outlined
in the previous post i.e.
"Setup failed while installing-sub component information store service
with error code 0x80072030 (please consult the installation logs for a
detailed description) You may cancel the setup or try the failed step

and the Exchange log has the following entries

[14:46:24]  CAtomMDB::ScTakeAllStoresOffline
           Error code 0X80072030 (8240): There is no such object on the
[14:46:24]  CAtomMDB::ScForklift
           Error code 0X80072030 (8240): There is no such object on the
[14:46:24] mode = 'Disaster Recovery' (61959) CBaseAtom::ScSetup
           Error code 0X80072030 (8240): There is no such object on the

I guess this is because there are no databases to recover. I can't seem
to uninstall it and can't think of any other options to try.



List Archives:
Exchange Newsletters:
Exchange FAQ:
Other Internet Software Marketing Sites:
Leading Network Software Directory:
No.1 ISA Server Resource Site: Windows Security
Resource Site: Network Security Library: Windows 2000/NT Fax Solutions:

Other related posts: