[ExchangeList] Re: FE/BE- cannot access multiple BE servers

  • From: <ChongJa@xxxxxxxxxxxxxxxx>
  • To: <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 27 Mar 2006 17:10:55 -0500

http://www.msexchange.org
-------------------------------------------------------Also try some of these 
suggestions from a Dec thread about someone who
had the same issue.

If you have L3 switches, you may want to check your VLANs settings, and
then have a laptop, and plug it to the same VLAN where the FE server is
plugged, and see if that works Then try it again using the same laptop
but from a VLAN where BE servers plugged, then one more time with the
same laptop from a VLAN where no FE and BE server are plugged.
The reason I am telling you this, because it sounds like a network
problem, so I'd suggest that you don't make any changes in your EX
server to reduce the variables.

Make sure you have no firewall software, popup blockers, or spy ware
blocker on the laptop that will be used for testing.

Hope things work for you


-----Original Message-----
From: Hady Haddad [mailto:thehad@xxxxxxxxx]
Sent: Saturday, December 24, 2005 4:31 AM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] Re: Accesseing OWA problem

http://www.MSExchange.org/

thanks for ur reply. i dont think that it is afirewall prob since the
same problem even when accessing the front end within the intranet,that
is using the internal ip without passing through the organization's
firewall. and the iis log,no error is appearing,onle a repeat for the
request until u close the session. this is realy annoying !!!

On 12/23/05, ChongJa@xxxxxxxxxxxxxxxx <ChongJa@xxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
> http://www.MSExchange.org/
>
> Hmmm, if it's working inside than I would assume your virtual 
> directories are correct. Are you load balancing your front end
servers?
> If so are you sure theres no firewall rules or issues getting to your 
> site? Maybe one of them is having issues? Heres a link to 
> troubleshooting loading issues if you haven't seen it already.
> http://support.microsoft.com/?kbid=280823 Also check your IIS logs.
>
>
> -----Original Message-----
> From: Hady Haddad [mailto:thehad@xxxxxxxxx]
> Sent: Friday, December 23, 2005 5:48 AM
> To: [ExchangeList]
> Subject: [exchangelist] Accesseing OWA problem
>
> http://www.MSExchange.org/
>
> Hi all
> I'm having a problem accessing the owa to one of the sites in my 
> organization.I hope someone could help me.
>
> I have a windows 2003 forest composed of 4 sites.I have a main root 
> server, and four different children domains/active directories,each in

> its own site all in one exchange organization.I'm using exchange 2003 
> ofcourse with the latest service packs.
>
> for the outlook web access i have a front-end exchange server that 
> redirects the calls to the appropriate site or backend exchange.
>
> everything is working fine on all sites except one. the problem wit 
> this one is that sometimes i'm able to acces it and sometimes not. 
> when it doesn't access, the page just keeps loading with nothing
apearing on it.
> then for no reason if i try after lets say an hour without doing any 
> changes, the page just opens fine.this happens to any user account on 
> this specific site or AD.
> the confusing part is that if i try to access the OWA directly through

> the back-end server, everything works perfect.
> i've made sure that the IIS setting on the 4 sites are the same.
>
> Please I need help. this problem has been bugging me for more than 
> beggining of my OWA implimentation.
>
> ------------------------------------------------------
> List Archives: 
> http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
> Exchange Newsletters: http://www.msexchange.org/pages/newsletter.asp
> ------------------------------------------------------
> Visit TechGenix.com for more information about our other sites:
> http://www.techgenix.com
> ------------------------------------------------------
> You are currently subscribed to this MSExchange.org Discussion List
as:
> chongja@xxxxxxxxxxxxxxxx To unsubscribe visit 
> http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
> Report abuse to info@xxxxxxxxxxxxxx
>
> ------------------------------------------------------
> List Archives: 
> http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
> Exchange Newsletters: http://www.msexchange.org/pages/newsletter.asp
> ------------------------------------------------------
> Visit TechGenix.com for more information about our other sites:
> http://www.techgenix.com
> ------------------------------------------------------
> You are currently subscribed to this MSExchange.org Discussion List
as:
> thehad@xxxxxxxxx
> To unsubscribe visit
> http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
> Report abuse to info@xxxxxxxxxxxxxx
>

------------------------------------------------------
List Archives: http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
Exchange Newsletters: http://www.msexchange.org/pages/newsletter.asp
------------------------------------------------------
Visit TechGenix.com for more information about our other sites:
http://www.techgenix.com
------------------------------------------------------
You are currently subscribed to this MSExchange.org Discussion List as:
mjtech@xxxxxxxxx
To unsubscribe visit
http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
Report abuse to info@xxxxxxxxxxxxxx


------------------------------------------------------
List Archives: http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
Exchange Newsletters: http://www.msexchange.org/pages/newsletter.asp 
------------------------------------------------------
Visit TechGenix.com for more information about our other sites:
http://www.techgenix.com
------------------------------------------------------
You are currently subscribed to this MSExchange.org Discussion List as:
chongja@xxxxxxxxxxxxxxxx
To unsubscribe visit
http://www.webelists.com/cgi/lyris.pl?enter=exchangelist
Report abuse to info@xxxxxxxxxxxxxx 

-----Original Message-----
From: exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx
[mailto:exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of adrianb
Sent: Sunday, March 26, 2006 6:21 PM
To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [ExchangeList] FE/BE- cannot access multiple BE servers

http://www.msexchange.org
-------------------------------------------------------
Hi,

This is probably pretty stupid but...

We recently added a second Exchange server to our network.
The network now consists of:
2 x BE servers
1 x FE server in the DMZ

The two BE servers are in different Sites but the same domain.
The FE server is in the same Site as the first BE server.
I can still access user mailboxes on the first BE server from OWA.

I would like to access user mailboxes on the new BE server, however,
when I attempt to log in I receive the error:

"
You could not be logged on to Outlook Web Access. Make sure your
domain\user name and password are correct, and then try again.
 "

And am returned to the empty login prompt.

I have tried using Domain\username and just <username> to no avail.
I have configured the firewall between the FE server and the new BE
server to match the sttings for the old BE server so the firewall should
not be an issue.

Any thoughts/advice would be appreciated.

Adrian




-------------------------------------------------------
List Archives: http://www.freelists.org/archives/exchangelist/
MSExchange Newsletter: http://www.msexchange.org/pages/newsletter.asp
MSExchange Articles and Tutorials:
http://www.msexchange.org/articles_tutorials/
MSExchange Blogs: http://blogs.msexchange.org/
-------------------------------------------------------
Visit TechGenix.com for more information about our other sites:
http://www.techgenix.com
-------------------------------------------------------
To unsubscribe visit http://www.msexchange.org/pages/exchangelist.asp
Report abuse to listadmin@xxxxxxxxxxxxxx 

-------------------------------------------------------
List Archives: http://www.freelists.org/archives/exchangelist/
MSExchange Newsletter: http://www.msexchange.org/pages/newsletter.asp
MSExchange Articles and Tutorials: http://www.msexchange.org/articles_tutorials/
MSExchange Blogs: http://blogs.msexchange.org/
-------------------------------------------------------
Visit TechGenix.com for more information about our other sites:
http://www.techgenix.com
-------------------------------------------------------
To unsubscribe visit http://www.msexchange.org/pages/exchangelist.asp
Report abuse to listadmin@xxxxxxxxxxxxxx

Other related posts: