[ExchangeList] RE: [ExchangeList] RE: [ExchangeList] Re: Problem with relaying for authenticated users

  • From: Evan Mann <emann@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
  • To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 9 Aug 2006 19:25:10 -0400

The error comes back immediately
--
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
 
      Subject: test
      Sent: 8/9/2006 7:25 PM
 
The following recipient(s) could not be reached:
 
      'user@xxxxxxxxxx' <mailto:'user@xxxxxxxxxx'>  on 8/9/2006 7:25 PM
            550 user@xxxxxxxxxx: Recipient address rejected: No such
user (user@xxxxxxxxxx)
---


________________________________

From: exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx
[mailto:exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of
ChongJa@xxxxxxxxxxxxxxxx
Sent: Wednesday, August 09, 2006 6:31 PM
To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
Subject: RE: [ExchangeList] RE: [ExchangeList] Re: Problem with relaying
for authenticated users


Can you post the exact NDR message?
 
James Chong
Exchange | Administrator 
MCSE | M+, S+,  MCTS, Security+
Cell: 703| 206|7548 (work)
Cell: 703| 863|1483 
 
chongja@xxxxxxxxxxxxxxxx

________________________________

From: exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx on behalf of Evan Mann
Sent: Wed 8/9/2006 5:40 PM
To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [ExchangeList] RE: [ExchangeList] Re: Problem with relaying for
authenticated users


Ran EXBPA, nothing wrong in the VS reported  (aside from my # of
connections/messages thresholds, but that's unrelated)
 
Access Tab/Auth - Anon Checked, Basic Checked (require TLS not checked),
Integrated Checked
Access Tab/Auth/Users subtab - Authenticated Users set to submit
permission
 
Access Tab/Relay - Only the list below checked (list empty), Allow all
computers which successfully auth to relay, regardless of the list above
is checked
 
These are all default settings based on what I've read and remember.  
 
The Access/Auth/Users subtab is interesting.  There is an option for
"relay permission" which is not checked for authenticated users.   I
checked it but still no go.  Do I need to restart the SMTP VS for this
change to take effect? Is this change required?  Everything I read about
relaying deals with the Access/Relay tab only, and not the Auth tab.
 
 

________________________________

From: exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx
[mailto:exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of
ChongJa@xxxxxxxxxxxxxxxx
Sent: Wednesday, August 09, 2006 5:21 PM
To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [ExchangeList] Re: Problem with relaying for authenticated
users



Go ahead and run EXBPA, it usually reports issues with SMTP VS config
setups. Also what settings are configured in your Access tab of your
SMTP VS?

 

________________________________

From: exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx
[mailto:exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Evan Mann
Sent: Wednesday, August 09, 2006 3:24 PM
To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [ExchangeList] RE: [ExchangeList] Re: Problem with relaying for
authenticated users

 

Setup has been in place 2 years now or so.  I only get this when I sent
to non-hosted e-mail addresses.  I can send to any email address hosted
on the exchange server fine.  You don't even need the check box for
outbound mail server requires authentication to send to addresses hosted
on the server.

 

I'm almost positive this worked in the past, possibly before SP2.. hmmm

 

________________________________

From: exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx
[mailto:exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of
ChongJa@xxxxxxxxxxxxxxxx
Sent: Wednesday, August 09, 2006 3:19 PM
To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [ExchangeList] Re: Problem with relaying for authenticated
users

Is this a new setup? You get this when you send to any address? Run
Exchange Best Practice analyzer, possible there may be some
misconfiguration within your SMTP VS. 

 

________________________________

From: exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx
[mailto:exchangelist-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Evan Mann
Sent: Wednesday, August 09, 2006 3:02 PM
To: exchangelist@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [ExchangeList] Problem with relaying for authenticated users

 

Exchange 2003 SP2.

 

Users get an error 550, recipient address rejected.  no such user if
they try to relay through the mail server.  I'm doing tests using
Outlook 2003 setup for IMAP.  I enabled the advanced settings to require
authentication on the outbound mail server., and the default relaying
options are enabled which should allow this to work.  I double-checked.


I must be missing something obvious here? 

 

Other related posts:

  • » [ExchangeList] RE: [ExchangeList] RE: [ExchangeList] Re: Problem with relaying for authenticated users